REAKCIJA IZ BOSNE I HERCEGOVINE: Evo što kažu o izboru Petra Sučića!

FOTO:

20-godišnji veznjak Dinama, Petar Sučić, odlučio je kako će igrati za Hrvatsku reprezentaciju.

Petar je jučer odigrao maestralnu partiju protiv grčkog PAOK-a u prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige. Zbog toga je Hrvatski nogometni savez (HNS) odlučio ekspresno reagirati kako bi Sučić u budućnosti odbio pozive iz susjedne BIH.

S obzirom na to da mu je tek 20 godina, Sučić i dalje može nastupati za U-21 reprezentaciju koju vodi Dragan Skočić, a u perspektivi, baš kao i svaki član U-21 reprezentacije, ima pravo nadati se pozivu Zlatka Dalića. I dok HNS slavi zbog Sučićeve odluke, u bosanskohercegovačkom savezu su, jasno, razočarani. Direktor reprezentacije BiH Zvjezdan Misimović osvrnuo se na cijelu situaciju.

“Obavijestio me izbornik da ga je zvao Sučić i da mu je rekao da je odabrao Hrvatsku. Naravno da nam nije svejedno, naša želja je bila da Sučić igra za A tim. Kada smo iz mlade reprezentacije prebacili Ivana Bašića u A selekciju, osobno sam kontaktirao Petra. On me preusmjerio na svoje agente”, rekao je Misimović u intervjuu za SportSport pa nastavio:

“Razgovarao sam i s njima, no tada su mi rekli da je možda bolje da igra za mladu reprezentaciju jer kao nije još za 90 minuta u A selekciji. Rekao sam im da možda i nije trenutno, ali da je u našim najozbiljnijim planovima. Ali evo, odigralo se kako se odigralo.”

“Rekli su oni meni da ima nekih poziva iz Hrvatske, moglo se naslutiti da će ovako završiti. Ali vidite, što da radimo. Svjesni smo svi da postoji mogućnost da se neki igrači odluče za Hrvatsku ili Srbiju, kao što se odluče za nas iz recimo Austrije, Njemačke”, dodao je Misimović i poručio:

“To je tako, naše je da radimo, pratimo i pokušamo privoljeti sve one koji imaju kvalitetu i neke veze s BiH da nas odaberu. Realno, nismo Brazil pa da se lako odreknemo bilo koga, pa niti onih igrača koji nas danas ili sutra mogu napustiti.”

Komentari

komentara

« Povratak