REAL MADRID OBJAVIO VELIKU VIJEST: 37-godišnji Luka Modrić potpisao novi ugovor!

FOTO:

Španjolski velikan Real Madrid danas je objavio veličanstvenu vijest koja je oduševila sve navijače – Luka Modrić je naš i sljedeće sezone!

Mentor, povremeni kapetan, drugi najstariji u povijesti, ali povrh svega – igrač. Danas je i službeno (konačno) potvrđen nastavak suradnje između Luke Modrića i Real Madrida na još godinu dana, a on će, između redaka ugovornih stavki, prigrliti i niz preostalih dužnosti. “Desetka” kluba i hrvatske reprezentacije proteklih se mjeseci othrvala zovu milijuna iz saudijskih pustinja, za razliku od sve većeg broja renomiranih imena, i tako još čvršće zapečatila posebno mjesto u pravcu “nogometne avangarde”.

Dok su preostala tri aktivna dobitnika Zlatne lopte odjahali prema financijskim oazama lišenih natjecateljskih imperativa (čitaj: Karim Benzema i Cristiano Ronaldo u Saudijskoj Arabiji, a Lionel Messi u Miamiju), Luka i dalje tjera inat biologiji. Prkoseći vršnjacima, na pragu 38. rođendana, najveći hrvatski nogometaš u povijesti nastavit će dijeliti nogometnu čaroliju na najvišoj mogućoj razini. Osim što je specifična vrsta i u širim okvirima najvažnije sporedne stvari na svijetu, o suludosti Modrićevih pothvata svjedoči i povijest “kraljevskog kluba”.

Ponos Madrida, osnovan 1902., iduće godine s vrha arhivskih polica u kutu Santiago Bernabéua mogao bi skinuti prašnjavu zbirku najstarijih igrača. Odradivši završnih 15-ak minuta protiv Athletic Bilbaa, u posljednjem činu španjolskog prvenstva prije tri tjedna, Luka se s 37 godina, osam mjeseci i 26 dana smjestio na peto mjesto najstarijih igrača u povijesti Reala. No, uskoro bi mogao (i trebao) potpisati velik skok. Iznad njega su samo Alfredo di Stéfano (37 godina, 10 mjeseci i 23 dana), Jerzy Dudek (38 godina, jedan mjesec i 28 dana), Paco Buyo (38 godina, dva mjeseca i tri dana), a na tronu je “galopirajući bojnik” mađarske “lake konjice”, Ferenc Puskás, koji je za španjolski klub nastupio u dobi od 39 godina, jednog mjeseca i sedam dana.

Komentari

komentara

« Povratak