Real za Valverdea traži milijardu eura. Znate li kolika je Modrićeva klauzula?

FOTO:

Real Madrid produljio je ugovor s Federicom Valverdeom do 2027. godine i tako nastavio trend dugoročnog vezivanja svojih zvijezda.

U ugovor je uvrštena i odštetna klauzula prema kojoj urugvajski veznjak ne može napustiti klub za manje od milijardu eura. Time se Valverde pridružio suigraču Karimu Benzemi kao rekorder prema visini otkupne klauzule. Veliki španjolski klubovi, a posebno Real, svojim igračima u ugovore stavljati visoke klauzule kako bi obeshrabrili druge klubove da uopće razmišljaju o transferu.

Real je prošlog tjedna produljio ugovor i s Benzemom, koji će tako ostati u klubu do 2023. godine. On je i u starom ugovoru, koji je vrijedio do 2022., imao klauzulu od milijardu eura, a u novom je ostala identična.

Krajem prošle sezone jednogodišnje produljenje vjernosti potpisao je i Luka Modrić, a njegova odštetna klauzula iznosi 750 milijuna eura. Osim Benzeme, a sada i Valverdea, veću klauzulu ima samo David Alaba, koji je kao slobodan igrač ovog ljeta stigao iz Bayerna, a Real može napustiti za 850 milijuna eura.

Za usporedbu, Leo Messi je do isteka ugovora s Barcelonom imao odštetnu klauzulu od 700 milijuna eura.

Osim Valverdeu i Benzemi, Real je nedavno produljio ugovore Nachu Fernandezu (do 2023.), Daniju Carvajalu (do 2025.) i golmanu Thibautu Courtoisu (do 2027. godine).

Ipak, ovako visoke odštetne klauzule ne moraju ništa značiti ako klub poželi prodati igrača. Na primjer, klauzula u ugovoru Garetha Balea iznosi 500 milijuna eura, ali Real bi rado prihvatio doslovno bilo kakvu ponudu samo da se riješi njegove goleme plaće. (index.hr)

Komentari

komentara

« Povratak