RECESIJA POSLIJE KORONE: Dva najveća hrvatska kluba dali službeni stav o mogućem smanjivanju plaće!

FOTO:

U posljednje vrijeme se puno priča o mogućem rezanju troškova nogometnih klubova. Nakon što se epidemija koronevirusa završi, vrlo je moguće da će to postati trend u Europi jer će klubovi financijski teško moći izgurati ovu kalendarsku godinu.

S kresanjem plaća su već krenuli u Lyonu i Borussiji M., velikan Barcelona također razmatra o smanjenju plaća svojih zvijezda. Nedavno je čelnik Osijeka Ivan Meštrović izjavio kako očekuje da se u kriznom razdoblju svi igrači odreknu pola mjesečne plaće te tako iskažu solidarnost. Sportske novosti su istražile kakva je situacija u Dinamu i Hajduku, hoće li biti potrebe za „kresanjem“ plaća i smanjenju troškova…

“Upravo ovaj tjedan smo isplatili plaću za veljaču. Već su donesene mjere koje reduciraju troškove kluba i kojima se osigurava osnovna likvidnost kluba i redovno servisiranje osnovnih obveza. Sigurno je da, kao i svi ostali poslovni subjekti, osjećamo i osjećat ćemo posljedice krize, jer je zabranjena naša osnova djelatnost, ona sportska. Samim time s jedne strane imamo pad troškova uvjetovanih odigravanjem utakmica i provođenjem trenažnih procesa, ali i s druge strane bitno smanjen prihod od prodaje, sponzorskih ugovora itd.” – službeni je odgovor Dinama uz dodatak da ovog trenutka nisu blizu odluke o smanjenju mjesečnih plaća igračima te zaposlenicima kluba.

Obrazloženje splitskog kluba glasi ovako:

“Igrači HNK Hajduk i dalje primaju redovnu plaću. Pratimo situaciju koja se trenutno događa u cijelom svijetu i očekujemo reakciju i određene mjere krovnih nogometnih institucija kako bi se zaštitili klubovi, ali i sami igrači. Sigurno je da će trenutne okolnosti utjecati i na cjelokupno nogometno tržište, odnosno i na proračune brojnih klubova. Stoga vjerujemo da će se u sljedećem periodu donijeti odluke koje će biti na korist klubova.” – reakcija je s Poljuda.

Komentari

komentara

« Povratak