RECESIJA ZBOG KORONE: Barcelona smanjuje plaće svojim zvijezdama, na udaru Ivan Rakitić?!

FOTO:

Španjolski prvak Barcelona bi uskoro svojim igračima mogla srezati plaće zbog nadolazeće recesije. Katalonske novine La Vanguardia javljaju da je pad prihoda u gradu Barceloni značao pao zbog brojnih odlazaka turista uslijed pandemija koronavirusa.

Predsjednik Barce Josep Maria Bartomeu i ostatak članova Uprave će razgovarati o prijedlogu eventualnog smanjenja plaće svojim zvijezdama nakon što je u Španjolskoj zaraženo više od 20 tisuća stanovnika.

Barcelona zasada nije odlučila otpuštati osoblje kao što je slučaj u Lyonu, Heartsu i Borussiju M., ali bi mogli smanjiti troškove plaća koji za ovu sezonu iznose preko 500 milijuna eura što čini 61 posto klupskog proračuna. Katalonski velikan u svojim redovima ima najplaćenijeg nogometaša svijeta Lea Messija koji mjesečno zaradi 8,3 milijuna eura bruto, Luis Suarez te Antoine Griezmann inkasiraju 3 milijuna eura mjesečno i također spadaju među najbolje plaćene nogometaše na svijetu.

Najveće prihode Barcelona ostvaruje od televizijskih prvaka ali prijenosa utakmica neko vrijeme neće biti pa su u značajnom gubitku. Primera je nedavno prekinuta, čelnik lige Javier Tebas je izjavio kako će se nastaviti najkasnije sredinom mjeseca svibnja.

Prema svemu sudeći manju plaću bi mogao imati i naš veznjak Ivan Rakitić, poštedu neće dobiti ni ostali Hrvati u Barceloni, košarkaš Ante Tomić i rukometaš Luka Cindrić.

Komentari

komentara

« Povratak