REPREZENTACIJE SU ŠOKIRANE: FIFA nakon čak 35 godina promijenila veliko pravilo u baražu za SP!

FOTO:

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo još uvijek traju. Europa je odradila prvi dio pa smo tako već dobili 10 reprezentacija koje idu direktno u Katar, a među njima je i Hrvatska. No, na preostalim kontinentima tek ćemo doznati preostale putnike. Zasad su na završnici samo Brazil i Argentina.

A čini se kako je FIFA odlučila malo zakuhati dodatne kvalifikacije ili baraž kako se popularno kaže. Riječ je o posljednja dva mjesta za Katar, za koja se bore reprezentacije iz četiri konfederacije (Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Azija i Oceanija).

Tu smo, dakle, uvijek imali dvomeč, ali sada je odlučeno kako će se igrati samo jedna utakmica! I to na neutralnom terenu. Termini odigravanja ovih utakmica su 13. i 14. lipanj 2022.

Ta je iznenadna promjena neugodno iznenadila reprezentacije iz spomenutih zona. Dvomeči u međunarodnom play-offu igrali su se od Svjetskog prvenstva 1986. godine, a FIFA je nakon 35 godina odlučila promijeniti format.

Najbolji primjer kako je to prije izgledalo imamo u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Ždrijeb je tada spojio Peru (Južna Amerika) i Novi Zeland (Oceanija) te Australiju (Azija) i Honduras (Sjeverna Amerika). Na kraju su u Rusiju otišli Peru i Australija.

SKANDAL U KVALIFIKACIJAMA: FIFA ĆE MOŽDA PONIŠTITI OVU UTAKMICU!?

 

Komentari

komentara

« Povratak