Rukometaši trebali postati igrači Dinama i Hajduka, a sada idu na SP u rukometu!

FOTO:

Goool… Dinamo na Poljudu vodi 1:0, strijelac Luka Cindrić. Igra se posljednja minuta, Hajduk je u napadu, velika šansa… Goooool… Je li to Matulić? Jest, Jerko Matulić, Poljud je eksplodirao…

Tako je mogao izgledati izvještaj s hrvatskog derbija da su Jerko Matulić i Luka Cindrić, kao kadeti, prihvatili ponude Dinama i Hajduka. Ali nisu…

Nesuđeni igrač Hajduka

“Iz Postira sam, s Brača. Nogomet sam igrao u napadu, polušpica. Trebao sam i na probu u Hajduk, ali otišao sam na rukomet slučajno s prijateljem iz đačkog doma Nikolom Vežom iz Brista kod Makarske. Svidjelo mi se pa sam ostao. Kad sam rekao da neću u Hajduk, doma je nastao cirkus! Svi su se hvatali za glavu. A obožavao sam Hajduk! Na pripremama nam treneri daju da igramo nogomet. Bude to dobro, znamo se zakrviti…,” nasmijao se Jerko Matulić.

Sličan put imao je i Luka Cindrić. Nogomet je počeo igrati u Ogulinu, a na utakmici protiv Dinama, koju je Ogulin pobijedio 6-2, Cindrić je zabio, vjerovali ili ne, četiri gola. Bila je to utakmica kadeta.

“Nakon te utakmice dobio sam poziv iz Dinama, nudili su mi dom i stipendiju. Imao sam 14 godina i zajedno s roditeljima sam odlučio da ne idem. Ipak je bilo malo prerano. Volim nogomet, tko zna što bi bilo da sam otišao…,” rekao je Cindrić koji je, baš kao i Matulić, igrao na poziciji – napadača.

“Uh, bio sam opasan napadač. U utakmici protiv Nacionala sam zabio dva gola, pobijedili smo 4:3,” kaže Cindrić, koji doma ima više nogometnih nego rukometnih pehara. Vrijeme je da donese jedan rukometni. Luka je nogomet počeo igrati s osam godina, a umjesto u Dinamo, otišao je igrati rukomet u Vardar.

Jerko je također počeo rano s nogometom, a umjesto Hajduka odabrao je francuski Nantes… Cindra je igrao čak i turnire u malom nogometu, ja sam više za veliki, za široki prostor, on je za mali, kaže Matulić.

Cindrić je, inače, igrao i četvrtfinale Kutije šibica.

Karlovac nije mogao plaćati moje dolaske iz Ogulina, a ja nisam želio igrati u seoskim ligama i tako sam ostao u rukometu. Dođe mi i danas da zaigram, igrao sam i mali nogomet, osvajao turnire dok nisam postao profesionalac. Igrao sam u napadu kao Ronaldinho,” smije se Cindrić.

Izvor: goal.hr

Komentari

komentara

« Povratak