RUSI RADE SVOJU LIGU PRVAKA: Nećete vjerovati koja dva kluba iz naše regije su pozvana!

FOTO:

U Rusiji je sve manje rješenja za veliki problem koji je stigao u klupski i reprezentativni nogomet. Otkako je Rusija krenula u ofenzivu prema Ukrajini, UEFA i FIFA iz dana u dan pronalaze nove načine kako kazniti tamošnji savez, odnosno reprezentaciju ali i klubove koji su do sada uredno nastupali u europskim natjecanjima.

Jučer smo tako saznali kako će Rusija pokušati napustiti UEFA-u kako bi postali dio azijske nogometne obitelji, no niti to im ne može pomoći kada je u pitanju Svjetsko prvenstvo u Kataru. Odluku o njihovom izbacivanju je donijela FIFA, što znači da njihova odluka nadilazi stavove kontinentalnih saveza.

Nastradao je i klupski nogomet. Prvo za ovu, potom i onu iduću sezonu. UEFA je neumoljiva, ne planiraju dopustiti klubovima iz Rusije da nastupaju u europskim natjecanjima, a pošto je Liga prvaka, zajedno s onom europskom i konferencijskom garant visokih prihoda, Rusi moraju pod hitno smisliti nešto novo misle li ostati konkurentni.

Tako je danas poslijepodne pred lokalne medije stao Andrej Sozin, etički povjerenik tamošnjeg saveza s jasnom porukom kako se kreće u realizaciju turnira koji bi trebao okupljati ruske klubove, ali i one strane. Sozin, svjestan kako bi imitacija Lige prvaka iziskivala strane predstavnika, tako je javno uputio poziv i čelnicima Crvene zvezde ali i Partizana.

“Prije mjesec dana sam čuo da to planiraju i da žele pozvati srpske klubove poput Partizana i Crvene zvezde. Mislim da je logično da se ovaj turnir održi na ljeto, mislim da neće biti bez nagradnog fonda. Ne vidim zašto bi bio problem da sudjeluju momčadi iz Beograda? Šta bismo prekršili? Ako žele igrati, imaju direktan let. Zašto ne bi bio pozvan neki kineski klub ili kazahstanski Kairat? Ideja je dobra, broj utakmica bi se povećao. Čini mi se da se sada bira format kojim bi se igralo”, rekao je između ostalog Sozin.

Ideja je itekako zanimljiva. Liga prvaka je priča za sebe, a ovakva alternativa bi barem djelomično održala ruske klubove na životu, prenosi Germanijak.hr.

Komentari

komentara

« Povratak