Rusi se dosjetili kako doskočiti suspenziji koju su im nametnule UEFA i FIFA

FOTO:

Vojna invazija koju je Rusija pokrenula na Ukrajinu donijela je toj zemlji osudu javnosti, ali i sankcije među kojima su i sportske.

UEFA i FIFA suspendirale su tu zemlju pa je tako reprezentacija izbačena iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a klubovi nemaju prava nastupa u europskim natjecanjima. Rusi su smislili plan kako ostati međunarodno aktivni.

Ruski nogometni savez razmišlja izaći iz UEFA-e i priključiti se Azijskoj nogometnoj federaciji, navodi Daily Mail pozivajući se na ruske izvore. Taj manevar otvorio bi ruskim klubovima i reprezentaciji mogućnosti koje sad nema, no da bi se to dogodilo Rusiji će biti potrebno da Azijska nogometna federacija to i ratificira.

Nekoliko je primjera kroz povijest u kojima su zemlje mijenjale konfederacije, poput Izraela, Kazahstana i Australije. Ipak, postoji skepsa da će se to dogoditi. Jedan od onih koji sumnjaju je nekadašnji igrač Manchester Uniteda Andrej Kančelskis:

“Nisam siguran može li se to izvesti, ali ako Rusija ima realnu opciju ići dalje s Azijskom nogometnom federacijom, zašto ne? Sve je ovo na razini razgovora, ali mislim da neće biti tako ozbiljne suspenzije iz UEFA-e. Nadam se.”, prenosi Index.hr.

KAKVA BOMBETINA: DINAMO U SVOJE REDOVE DOVODI HRVATSKOG REPREZENTATIVCA?

Komentari

komentara

« Povratak