RUSKI MEDIJI: Lovren je bio u pravu kad nam je to obećao na Poljudu…

FOTO:

Rusija se protiv Hrvatske u direktnom dvoboju na krcatom Poljudu uspješno branila 81 minutu, ali je zabila sama sebi gol i poslala je Dalićevu momčad u Katar i sad joj ostaje prilika u baražu.

Hrvatska je odigrala sjajno, od početka je pritiskala i napadala, a Rusi su se cijelu utakmicu samo grčevito branili i samo je bilo pitanje kad će primiti gol.

Nakon utakmice jedan od najčitanijih ruskih portala SovSport odao je priznanje Hrvatskoj, ali se i divio atmosferi na Poljudu.

“Držali smo se dobro, ali u 81. minuti ruski igrači su pokleknuli pred jakom kišom i moćnim pritiskom Hrvata na Poljudu. Od trenutka kad se Karpin pojavio na klupi, Rusija je držala situaciju pod kontrolom i stigla je u Split s bodovnom prednosti u odnosu na Hrvate, ali HNS nije slučajno odabrao Poljud za ovu utakmicu. Iako nije riječ o modernom stadionu, tamo je uvijek najužarenija atmosfera”, piše ruski novinar pa dodaje:

”Hrvatski navijači dva dana prije utakmice živjeli su za ovih 90 minuta protiv Rusije. Pakao koji nam je obećao Dejan Lovren, priuštili su nam hrvatski navijači na utakmici. Policija naše navijače nije puštala van iz hotela osim na utakmicu. Doista je bilo vrlo uzbudljivo u Splitu.”

Hrvatska je puno bolje odigrala od Rusije, s tim se slažu i Rusi.

“Karpin u odlučujućoj utakmici nije odustao od svoje filozofije, ali Hrvati su imali bolju veznu liniju. Modrić, Pašalić, Brozović, Perišić i Vlašić s Kramarićem u špici bili su jednostavno previše za ovakvu Rusiju. Treba kazati da je Dalić uveo našeg starog prijatelja Dejana Lovrena, koji ne briljira u Zenitu, u prvu momčad i to je bila naša nada. Sredinom drugog poluvremena utakmica se promijenila iz nogometne u boksačku. Igralo se u močvarnim uvjetima, a Hrvati i Rusi više su se tukli nego igrali nogomet. Nije bilo moguće igrati kombinatoran nogomet, a u tim trenucima nogometna vještina nije imala utjecaj na utakmicu, nego karakter. Tu Hrvati više nisu imali prednost. Borili smo se do samog kraja, ali jedan smiješan odbijanac od Kudrjašova ušao je u mrežu i izbio nam karte za Katar iz ruku. Ali na kraju treba priznati, Hrvati zasluženo idu na SP”, piše novinar SovSporta, prenosi Index.hr.

STIŽU REAKCIJE IZ SUSJEDSTVA: SRBI OD UEFA-E TRAŽE OŠTRU KAZNU ZA HRVATSKU!

Komentari

komentara

« Povratak