S OVIM ĆE SE SVI SLOŽITI: Edin Terzić na spektakularan način najavio finale Lige prvaka protiv Reala!

FOTO:

Borussia Dortmund povukla je fantastičan potez kada je ponudila drugi mandat mladom terenu Edinu Terziću. S njim je zasad osvojen tek njemački Kup, ali u drugom pokušaju došli su do finala Lige prvaka što je impresivan rezultat bez obzira na ishod.

41-godišnji Edin Terzić igrao je u četvrtom razredu njemačkog nogometa kao napadač za više klubova. Istovremeno je studirao sportske znanosti u Bochumu. Nakon igračke karijere počeo je raditi kao skaut za BVB, ali Terzića najviše pamtimo kao pomoćnika našem Slavenu Biliću dok je vodio Bešiktaš i West Ham. Nakon toga se vratio u BVB gdje je bio pomoćnik Lucien Favreu da bi onda i sam dobio priliku voditi ‘Žute’. U prvom mandatu osvojen je domaći Kup, a sutra ima priliku uzeti Ligu prvaka.

“Ne igrate finale, pobjeđujete u finalu – i to je naš jasan cilj. Sretni smo što smo ovdje, ali moramo pobijediti na Wembleyju protiv Real Madrida da bismo održali taj trofej u našim rukama”, rekao je Terzić u uvodu konferencije za medije pa nastavio:

“Jasno je da su oni favoriti, ali nije nas briga. Nismo bili favoriti ni protiv Atletica ni protiv Pariza. Sve je na nama. Ako budemo hrabri, ako pokažemo da ne želimo vidjeti Real kako diže trofej, ako im priredimo pravi dvoboj, imat ćemo šanse. Da igramo 10 puta protiv Reala, bilo bi teško izaći kao pobjednik. Da igramo trideset ili četrdeset puta, bilo bi nemoguće. Ali kada svedete sve na jednu utakmicu, moguće je.”

“Mi smo ekipa koja je postigla najviše golova iz igre u ovom natjecanju. Moramo svoje protivnike držati što dalje od gola. Nismo bili na najvišem nivou kada smo primali golove u rujnu, ali sada smo potpuno drugačija ekipa i pokazali smo da smo spremni natjecati se za trofej”, poručio je pa se osvrnuo na Carla Ancelottija:

“Carla Ancelottija najviše poštujem. Najviše poštujem Karla Ancelottija. Uspio je s različitim timovima, u različitim zemljama i kulturama i tijekom dva desetljeća je bio uspješan. On je uzor na način na koji upravlja momčadima i on je jedan od mojih uzora u ovom poslu.”

Komentari

komentara

« Povratak