SADA JE SVE POZNATO: Hrvatska doznala moguće protivnike za ždrijeb kvalifikacija za Euro 2024

FOTO: HINA

Završio je prvi dio Lige nacija, a samim time dobili smo jakosne skupine za skorašnji ždrijeb kvalifikacija za Euro 2024. godine. Hrvatska je kao pobjednik grupe u Ligi nacija izborila mjesto u prvoj jakosnoj skupini. Ždrijeb kvalifikacijskih grupa za Euro 2024., koji će se održati u Njemačkoj, na rasporedu je 9. listopada.

Prve utakmice bit će odigrane u ožujku 2023. godine, a treba naglasiti kako će Hrvatska biti izvučena u jednu od tri grupe s pet, a ne šest reprezentacija. Razlog tome jest oslobađanje prostora za odigravanje završnice Lige nacija u lipnju 2023. godine. Hrvatska tako u grupi neće imati nijednu reprezentaciju iz najslabije jakosne skupine.

Euro će izboriti dvije najbolje reprezentacije iz svake od deset kvalifikacijskih skupina. Kao domaćin već se kvalificirala Njemačka, a preostala tri mjesta popunit će se doigravanjem u koje idu najbolje momčadi iz Lige nacija koje se nisu plasirale putem standardnih kvalifikacija. Hrvatska, dakle, čak i da ne bude među prve dvije ekipe u skupini, ima osigurano mjesto u dodatnim kvalifikacijama.

LIGA NACIJA POT / 1. JAKOSNA SKUPINA: Nizozemska, HRVATSKA, Italija, Španjolska, Danska, Portugal, Belgija, Mađarska, Švicarska i Poljska.

2. JAKOSNA SKUPINA: Francuska, Austrija, Češka Republika, Engleska, Wales, Izrael, Bosna i Hercegovina, Srbija, Škotska i Finska.

3. JAKOSNA SKUPINA: Ukrajina, Island, Norveška, Slovenija, Irska, Albanija, Crna Gora, Rumunjska, Švedska i Armenija.

4. JAKOSNA SKUPINA: Gruzija, Grčka, Turska, Kazahstan, Luksemburg, Azerbajdžan, Kosovo, Bugarska, Farski Otoci i Sjeverna Makedonija.

5. JAKOSNA SKUPINA: Slovačka, Sjeverna Irska, Cipar, Bjelorusija, Litva, Gibraltar, Estonija, Latvija, Moldavija i Malta.

6. JAKOSNA SKUPINA: Andora, San Marino i Lihtenštajn.

NAJBOLJA SKUPINA: HRVATSKA, Izrael, Armenija, Farski Otoci i Malta.

NAJGORA SKUPINA: HRVATSKA, Francuska, Ukrajina, Turska i Slovačka.

Komentari

komentara

« Povratak