Samo za punoljetne: Navijači dijele urnebesne ideje kako prošvercati alkohol na SP

FOTO:

Engleski navijači došli su na ideju kako prokrijumčariti pivo na utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru, nakon što je zabranjeno unošenje alkohola na stadione. Jedina lokacija na kojoj navijači mogu popiti piće je fan-zona u centru Dohe, gdje se prodaje samo Budweiser po cijeni od skoro 12 dolara (oko 90 kuna).

Alkohol nije ilegalan u Kataru, ali biti pijan u javnosti je zločin. Stoga postoji politika nulte tolerancije za piće na ulicama. Navijači Engleske bijesno su reagirali na ovu zabranu, a neki su obećavali da će se ipak napiti prije utakmica.

Pivo prekriveno navlakom Coca-Cole, lubenica ispunjena alkoholom…

Sada u šali smišljaju ideje o tome kako tajno nositi piće na stadione. Jedan je predložio da limenke piva prekrivaju Coca-Cola navlakom, što bi im omogućilo da zavaraju sigurnosne provjere.

Drugi su predložili da se ponese hidratantno pakiranje koje sadrži alkohol, kako bi sebi omogućili pivo na tribinama stadiona. Također, neki su se dosjetili da se lubenica napuni žestokim alkoholnim pićima.

Predsjednik Fife Gianni Infantino odbacio je zabrinutost, iako bi zabrana mogla stajati njegovu organizaciju 40 milijuna dolara. “Iskreno, ako je ovo najveći problem koji imamo za Svjetsko prvenstvo, odmah ću otići na plažu i opustiti se do 18. prosinca”, rekao je. Za analizu utakmice Španjolska – Kostarika kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak