San Marino sa stilom odgovorio bezobraznom Mulleru: Ti nisi kupio nogomet…

FOTO: eurosport.co.uk

Muller je naljutio dečke iz San Marina izjavivši kako oni ne bi trebali igrati kvalifikacije jer su amateri pa je dobio simpatičan odgovor u 10 točaka:

1. Ne možeš ni San Marinu zabiti gol
“Ova utakmica je pokazala kako ni protiv momčadi kao što je San Marino ne možeš više zabiti gol. Podsjećam te koliko si poludio kad ti je Aldo Simoncini obranio zicer”.
2. Nogomet nije u vlasništvu Beckenbauera i Rummeniggea
“Ova utakmica pokazala je tvojim poslodavcima (prije svega Franzu Beckenbaueru i Karl-Heinzu Rummeniggeu) kako nogomet nije njihovo vlasništvo, već vlasništvo svih onih koji vole ovaj sport, a među kojima smo i mi, sviđalo se to tebi ili ne!”
3. Djeca slijede nogometne snove i ne razmišljaju o tvom novcu
“Ova utakmica podsjetila je na tisuće novinara diljem Europe kako postoje djeca koja uz pomoć nogometa slijede svoje snove, ne razmišljajući o novcu koji ti zarađuješ”.
4. Vi ste Nijemci prepotentni i niste pobjednici

“Ova utakmica pokazala je kako se vi Nijemci nikada nećete opametiti i kako vas povijest nije naučila da prepotencija nije uvijek i garancija pobjede”.

5. Djeca San Marina moraju ginuti na terenu
“Ova utakmica poslužila je kao lekcija za oko 200 dječaka koji se bave nogometom u San Marinu da moraju ginuti na terenu ukoliko žele doći do pozitivnog rezultata. Tko zna, možda jednog dana netko od njih također dobije priliku zaigrati protiv svjetskog prvaka i tako naplati ogroman trud”.
6. Novac od TV prava uložit ćemo u teren, tebi je to šest plaća
“Ova utakmica poslužila je tvom Nogometnom savezu, ali i našem, da zaradi mnogo novca na osnovu TV prava, s kojima se mogu izgraditi novi tereni, škole nogometa, sigurniji stadioni, kako kod tebe u Njemačkoj, tako i kod nas u San Marinu. Za tvoju informaciju, dragi Thomase, mi ćemo novac koji smo zaradili za spomenutih 90 minuta investirati u novi teren, u jednom malom i razorenom mjestu, koje se zove Acquaviva. Ti to sebi možeš priuštiti sa šest plaća u Bayernu”.
7. San Marino je jedan sektor Allianz Arene
“Ova utakmica poslužila je jednoj maloj državi, veličine jednog sektora tvoje Allianz Arene, da makar na jedan dan zauzme dostojan prostor u sportskim medijima”.
8. Pitaj Gnabryja koliko mu znači susret protiv San Marina
“Ova utakmica poslužila je tvom suigraču Serge Gnabryju da debitira za reprezentaciju i to na impresivan način, Pitaj njega koliko mu znače tri gola i pitaj čelnike Werdera koliko će ih koštati produžetak ugovora s tim talentiranim momkom”.
9. Utakmica koja je razveselila nesretne ljude u San Marinu
“Ova utakmica poslužila je tužnim i nesretnim ljudima, kojih ima mnogo u San Marinu, da makar na trenutak zaborave svoje nevolje i pronađu utjehu u nastupu svoje nogometne momčadi protiv najbolje reprezentacije na svijetu”.
10. I za kraj, na bijele čarape ne obuvaju sandale
“I na kraju, dragi naš Thomase, ova utakmica poslužila je svima nama da shvatimo još jednom kako vi Nijemci, i pored toga što nosite najnoviji model Adidas opreme, nećete nikada naučiti da se na bijele čarape ne obuvaju sandale”.

Komentari

komentara

« Povratak