SERGEJ JAKIROVIĆ POTVRDIO: Ovo je prvi igrač Dinama koji će napustiti klub…

FOTO:

Povodom kraja sezone u Maksimiru je jučer odrađeno posebno druženje s novinarima. A bome zanimljivo bilo je slušati Sergeja Jakirovića, trenera Dinama, koji je prošao apsolutno sve što jedan pravi trener može proći u jednoj sezoni. Od priča o otkazu do dvostruke krune na kraju sezone.

Na početku je Jakirović otkrio kakvi su planovi za sljedeću sezonu te da li se već crta igračka križaljka:

“To je više pitanje za sportskog direktora… Ali da, slažemo, u svakoj liniji tražimo manje-više jednog igrača, možda negdje i dva. Vidjet ćemo što ćemo biti u stanju realizirati. Tijekom zime imao sam dosta želja, ali nismo ih mogli realizirati. Što zbog financija, a što zbog toga što neki igrači nisu željeli doći, imali su neke bolje opcije. Tako da smo morali vraćati igrače s posudbi. U jednom trenutku smo imali zdrave samo Theophilea i Bernauera, zato smo vratili Živkovića. Isto tako smo vratili Brodića, te doveli Hoxhu. Zato što je to bilo financijski isplativo i što smo se uspjeli dogovoriti sa Slaven Belupom. Stigao je i Ogiwara na posudbu, ali mu se zakompliciralo s ozljedom koju je zaradio na svjetskom klupskom prvenstvu.”, rekao je trener Dinama koji je potom kazao koliko mu igrača treba u novoj sezoni:

“Trebat će nam 25 igrača sigurno. Igrat ćemo na tri fronte, a poučen iskustvom ove sezone, trebaju nam dvije momčadi plus još koji igrač.”.

Jednog novinara potom je zanimalo što će biti s igračima koji nisu dobivali previše prilika poput Emrelija, Halilovića, Šutala:

“Koliko znam, Emreli ima ponudu, mislim da će je željeti realizirati, Haliloviću istječe ugovor, s njim će razgovarati sportski direktor, Moha je u fazi rehabilitacije. Jako se dobro oporavlja, kao da u Iranu ne postoje koljena. Mislim da će se vratiti negdje u listopadu. Dino Perić je također u fazi oporavka, računam s njim, jasno, mora biti zdrav. Šutalo je tu s nama, ima ugovor, klub je u njega uložio. Također se nadam da će biti zdrav. Svi su ti igrači u ovoj šampionskoj sezoni dali dosta. Svaki igrač bio je važan.”

Jakirović je potom otkrio kako mu je bilo nositi se s pritiskom koji je bio prisutan praktički cijele sezone: “Prvo mi je bilo malo čudno, jer se sve brzo dogodilo. Na startu mi je bilo teško zbog medijskih napisa, koji nisu imali veze s terenom. Ali sam oguglao. No, onda mi je najviše bilo do obitelji. Djeca u školi zadirkuju. Tako da je i obitelj iskusila ti stranu velikog kluba. Jako su se dobro nosili s time. Veća je odgovornost kad radiš u klubu iz grada u kojem živiš. Na svakom koraku netko te nešto pita.”

Komentari

komentara

« Povratak