SHOW PRIČA IZ PORTUGALA: Nemaju ni prebijene pare. Sakrili su im autobus i zaključali stadion, ali oni igraju…

FOTO:

Aves, mali, ali ponosni klub iz Portugala, proživljava najteže trenutke u povijesti, tijekom koje mu nikada nije bilo lako. Otkako je osnovan 1930. najviše vremena proveo je u nižim ligama. Kada bi i ušao u prvu ligu, to bi bilo rijetko i samo na jednu sezonu, tek tri puta od 1986. do 2007. (index.hr)

Međutim, prije tri godine činilo se da je Avesu konačno krenulo. Vratio se u prvu ligu, a 2018. senzacionalno osvojio kup. Do jedinog trofeja u povijesti došao je pobjedom u finalu nad velikanom Sportingom. Međutim, bez prvog nastupa u Europi ostao je jer nije mogao dobiti licencu. Ove sezone ispao je pet kola prije kraja.

Uvertira pred utakmicu pretposljednjeg, 33. kola i gostovanje Benfice bila je bizarna. Prvo je iz klupskih prostorija nestao legendarni kup, za što navijači i igrači krive vlasnike kluba, koji ih mjesecima ne plaćaju. Optužuju ih i da preko kluba peru novac. Zato je dosta njih posljednjih mjeseci otišlo iz kluba i ispadanje Avesa nije iznenađenje. Gazda i njegova klika i nakon toga rade sve kako bi igračima zagorčali život.

Ipak, ono što se dogodilo na dan utakmice s Benficom previše je čak i za vlasnike Avesa. Par sati prije meča “netko” je sakrio ključ od klupskog autobusa, pa su se igrači snalazili da od trening-kampa dođu do stadiona. Neki su putovali automobilima, a neki su pješačili sat vremena po suncu. Nemaju za taksi jer mjesecima nisu primili plaće.

Tu nije bio kraj njihovim patnjama. Kada su se dovukli do stadiona, čekala su ih zaključana vrata. Provalili su uz pomoć policije i tako konačno došli na svoje radno mjesto. Tamo su prvu minutu utakmice stajali i prosvjedno pljeskali, u čemu su im se pridružili igrači Benfice. Nakon toga su ih pobijedili 4:0.

ONI TVRDE DA ĆE TO BITI NAJLUĐI TRANSFER: RONALDO NAPUŠTA JUVENTUS I PRELAZI U REDOVE JEDNOG OD NAJBOGATIJIH KLUBOVA U EUROPI!?

MANDŽO IS BACK: Super Mario potpisuje za talijanski klub!

Komentari

komentara

« Povratak