SHOW PROGRAM: Evo kako Sjeverna Koreja radi prijenose iz Katara!

FOTO:

Iza nas su tri dana Svjetskog prvenstva u Kataru, a nogometni zaljubljenici diljem svijeta mogu uživati u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Sjeveran Koreja se snašla

Svjetsko prvenstvo tradicionalno je jedan od najgledanijih sportskih događaja. Nogomet se prati diljem svijeta, a javni servisi i velike televizijske kuće izdvojili su ogroman novac za TV prava.

To nije slučaj u Sjevernoj Koreji, čija televizijska kuća nije otkupila prava prijenosa utakmica iz Katara. Oni jednostavno kradu prijenose stranih televizija, svojim logom prekriju oznaku druge televizije te potom sinkroniziraju prijenos.

Inače, reprezentacija Sjeverne Koreje privukla je veliku pažnju svjetske javnosti tijekom Svjetskog prvenstva 2010. godine, kada su se nakon 44 godine ponovo pojavili na svjetskoj nogometnoj sceni. Tad su u prvoj utakmici namučili Brazil, no na kraju ipak izgubili 1:2. Potom su izgubili od Portugala s 7:0 i Obale Bjelokosti s 3:0.

Korejski mediji su nastup svoje reprezentacije prenijeli na sasvim drugačiji način. Prema njihovom izvještaju u finalu su savladali Brazil s 1:0, a pri tom su svojim gledateljima prikazali gol iz grupne faze te ga prezentirali kao pobjednički u finalu Mundijala. Također, prema njihovim izvještajima, njihova je reprezentacija na putu do finala savladala Japan sa 7:0, Sjedinjene Američke Države s 4:0 i Kinu s 2:0.

Komentari

komentara

« Povratak