Sin legende Bilih i miljenika navijača potpisao ugovor s Hajdukom

FOTO:

Junior Noa Skoko (17) potpisao je stipendijski ugovor s Hajdukom. Sin Josipa Skoke, legendarnog igrača Bilih, na Poljud je stigao prošlog ljeta.

U prvom dijelu sezone igrao je za kadete, a na polusezoni je prebačen među juniore, u kadar koji uspješno vodi Marijan Budimir. Skoko je jučer debitirao za juniorsku momčad Hajduka u Ligi prvaka za mlade, kada je Hajduk izbacio Šahtar i plasirao se među najboljih 16 ekipa Europe.

Skoko može igrati na više pozicija u veznom redu, a prije mjesec dana proslavio je 17. rođendan. Njegov otac, inače bivši australski reprezentativac, u dva je navrata igrao za Hajduk.

Skoko je došao u Split 1995. i zadržao se do 1999., a onda se nakon uspješne avanture u Engleskoj, Belgiji i Turskoj vratio u Split 2008. i ostao je još dvije godine. Za Australiju je Skoko odigrao 51 utakmicu, a bio je član ekipe koja je na SP-u u Njemačkoj 2006. izbacila Hrvatsku u skupini.

Tijekom igranja u Hajduku postao je ljubimac navijača iskazavši se vrlo dobrim igrama koje su mu donijele nagradu Hajdučko srce 1998., poziv u reprezentaciju te unosan, milijun eura težak transfer u belgijski Genk. Do danas je Skoko ostao, uz Ibričića, jedini dobitnik Torcidine nagrade rođen izvan granica Hrvatske.

Komentari

komentara

« Povratak