Sinoć je ostvaren najveći dobitak u povijesti kladionice

FOTO:

Houston Astros osvojili su drugi naslov prvaka u šest godina nakon što su sinoć kod kuće u šestom susretu World Seriesa, finala doigravanja američke profesionalne bejzbolske lige MLB, pobijedili Philadelphia Phillies sa 4-1 i u seriji na četiri pobjede slavili sa 4-2.

Pobjedu i naslov Houstonu osigurao je Kubanac Yordan Alvarez koji je u šestom inningu postigao tri boda. Astrosima je ovo drugi naslov prvaka (2017.), dok su Philliesi dosada dva puta bili prvaci (1980., 2008.). Rookie Houston Astrosa Jeremy Pena proglašen je najkorisnijim igračem World Series.

Pobjeda Astrosa donijela je 75 milijuna dolara (oko 560 milijuna kuna) Jimu McIngvaleu, američkom biznismenu i najvećem kladioničaru na svijetu. McIngvale se kladio da će njegov omiljeni bejzbol klub Houston Astrosi osvojiti MLB ligu. Uložio je 10 milijuna dolara.

Uoči utakmice je McIngvale, 71-godišnji trgovac namještajem čije se bogatstvo procjenjuje na 350 milijuna dolara, prošetao terenom uz ovacije navijača. “Volim vas sve. Volim ovaj grad i sve bih učinio za njega. Ponosan sam što sam dio ove zajednice”, poručio je nakon utakmice.

Ranije je najveći svjetski kladioničar izgubio 10 milijuna dolara na Super Bowlu kada su Bengalsi izgubili od Ramsa. Na Astrose se već kladio 2017. godine kada su bili prvaci, dobio je osam milijuna dolara i bio pozvan na druženje prvaka s tadašnjim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

McIngvale je častio i svoje kupce jer su Astrosi osvojili naslov. Svatko tko je prije završnice sezone kupio madrac vrijedan tri tisuće dolara, dobio je povrat novca nakon što su Astrosi postali prvaci. A ako je netko potrošio najmanje pet tisuća dolara na namještaj, vraćen mu je taj novac i dobio je nagradu od još pet tisuća.

Za listić dana kliknite OVDJE

Komentari

komentara

« Povratak