Sjajna ideja: Njemački klub uveo vrlo zanimljiv način kažnjavanja svojih zvijezda!

FOTO:

Da kazne za neposluh i nepodopštine, često razmaženih, nogometnih zvijezda ne moraju biti uvijek samo novčane, dokazuje i njemački trener Ralf Rangnick.

Sjajna ideja

Ralf Rangnick, trener Leipziga, oduševio je svijet svojom sjajnom idejom. Naime, on je zaključio kako bogatim nogometnim zvijezdama novčana kazna ne znači puno. Umjesto toga, našao je način kažnjavanja koji djeluje itekako odgojno.

Rangnick je tako napravio svojevrsno „kolo kazna“. U svakom polju je upisana drugačija kazna. Igrač koji je prekršio neko pravilo pred ostalima mora zavrtjeti to kolo i na kojem se polju pokazivač zaustavi – tu kaznu mora odraditi.

Da stvar bude zanimljivija, u poljima se nalaze kazne poput: posluživanja u klupskom kafiću, košnja trave na pomoćnim travnjacima, rad u fan shopu, treniranje u baletnim haljinicama i sl.

„Novčane kazne rijetko rade razliku, a igrače zapravo najviše boli kada nemaju slobodnog vremena. No zato tu postoji polje s tri sata rada u našem na navijačkom dućanu!“, šaljivo je prokomentirao 60-godišnji Ralf.

Osim toga, Rangnick je zabranio i korištenje mobitela u klupskim prostorima, a naredio je i da obroci odsad uvijek budu u isto vrijeme. Također, od svojih igrača želi da u svlačionici komuniciraju samo na njemačkom i engleskom jeziku. Ovime želi spriječiti stvaranje klanova ili izolaciju pojedinih igrača zbog jezika.

Komentari

komentara

« Povratak