SJAJNA VIJEST ZA HRVATSKU I DALIĆA: FIFA donijela povijesnu odluku!

FOTO:

FIFA je službeno objavila da će izbornici za Svjetsko prvenstvo u Kataru moći prijaviti 26 igrača. To je prvi put u povijesti Mundijala, a tako je bilo i lani zbog pandemije. Hrvatska se premijerno s time susrela na Euru.

Izbornici su bili podijeljeni, neki su zagovarali veći broj nogometaša, drugi bili protiv jer drže da je grupu od 26 igrača teško voditi da se održi natjecateljski podražaj i atmosfera kod svih. Ipak, većina ih je zadovoljna s takvim ishodom, pogotovo oni koji poput Zlatka Dalića mogu doći u dvojbe i naći se pred teškom odlukama koga otpisati. I tako će hrvatski izbornik imati višak kandidata, a kamoli da se radi o 23 imena. Baš zato što u stavovima nije bilo jedinstva FIFA je dopustila da tko želi imati 23 igrača – može! To je minimalna dopuštena brojka. Iako se Dalić službeno tek treba očitovati već sada možemo najaviti da će on voditi 26 svojih izabranika. Kao što je učinio i za Euro…

FIFA je priopćila: “S obzirom na potrebu zadržavanja dodatne fleksibilnosti zbog jedinstvenog vremena održavanja Svjetskog prvenstva u nogometu 2022. u globalnom kalendaru, kao i šireg konteksta razornih učinaka uzrokovanih pandemijom Covid-19 na momčadi, odlučeno je:

– maksimalni broj igrača na preliminarnoj listi povećan je s 35 na 55.

– broj igrača koji će biti uvršteni na konačnu listu povećan je na najmanje 23, a najviše 26.

– posljednji dan utakmica na klupskoj razini bit će i rok za prijavu od 23 do 26 igrača koji će činiti konačan popis, a to je 13. studenoga 2022.

– na klupi će smjeti biti 26 ljudi, od toga 15 pričuvnih igrača te 11 službenih osoba, od kojih jedna mora biti liječnik.

Posljednja odredba je bitna jer na Euru su u zapisniku smjela biti 23 igrača, pa je izbornik uoči svakog susreta morao trojicu poslati na tribinu. Sada će svih 26 moći biti u zapisniku, dakle čak 15 na klupi.

Zlatko Dalić do konačnog odabira ima dvije utakmice Lige nacija i potom će se morati izjasniti. Većina pozicija je zatvorena, ne bude li ozljeda, a za neka mjesta će se morati igrači dobro potruditi.

BOMBA EKSPLODIRALA U SPLITU: HAJDUK DOVEO BIVŠEG IGRAČA DINAMA!

Komentari

komentara

« Povratak