SJAJNE VIJESTI ZA DINAMO: Ovo je plan za nastavak karijere Joška Gvardiola!

FOTO:

Stručnjak za njemačko tržište nogometa i jako dobro upućeni novinar Skya objavio je plan za hrvatskog braniča.

Dinamo će opet dobro zaraditi

Florian Plettenburg, novinar i stručnjak za transfere u Njemačkoj, objavio je veliku vijest vezanu za najtraženijeg braniča svijeta, Joška Gvardiola.

„Vodstvo Leipziga definitivno želi zadržati Gvardiola do ljeta 2024.! Ni pod koju cijenu neće ga prodati ovog ljeta. Saznajemo da ih ni ponuda od oko 100 milijuna eura neće natjerati da promijene mišljenje. Puno je zainteresiranih: Real, Chelsea, Manchester City, Liverpool…”

Naime, u ugovoru Joška Gvardiola s Leipzigom postoji posebna odštetna klauzula koja će se aktivirati u ljeto 2024. Preciznije, od 1. srpnja te godine vrijedi stavka iz ugovora s Leipzigom po kojoj Gvardiol može otići samo ako netko za njega ponudi najmanje 110 milijuna eura. Dakle, ako Leipzig zadrži Gvardiola do idućeg ljeta, bit će skuplji nego sad!

Podsjetimo, Gvardiol je u Leipzig prešao prije dvije godine iz Dinama, za 18.8 milijuna eura. Dinamo prema ugovoru s Leipzigom ima 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub. Ako bi ga Leipzig prodao za spomenutih 110 milijuna eura, na tom transferu bi u odnosu na uloženo u Gvardiola zaradio 91.2 milijuna eura. Dinamo bi u tom slučaju opet dobio lijep iznos – 18.2 milijuna eura.

Komentari

komentara

« Povratak