SJAJNO SE SNAŠAO U BUNDESLIGI: Dalićevi suradnici najavili da novi stoper uskoro stiže među Vatrene!

FOTO:

Hrvatska nogometna reprezentacija bi uskoro mogla dobiti novog stopera za idućih deset godina. Marin Pongračić je napravio sjajan potez kada je iz austrijskog prvaka Salzburga preselio u Wolfsburg, klub koji je za njegove usluge iskeširao oko deset milijuna eura.

Trener Olivera Glasnera vrlo dobro pozna iz austrijske lige jer je trenirao LASK iz Linza, on je inzistirao na njemu i pruža mu veliko povjerenje. Nedavno je Marin zabio dva pogotka za pobjedu Vukova nad Bayerom iz Leverkusena te pokazao da se na njega može najozbiljnije računati.

“Suvereno su dobilo neugodni Leverkusen. Odigrao je sjajno, dao dva gola. Eto došli su i pogoci. Ima strašan potencijal, to svi znaju. Samim time što je netko platio za njega deset milijuna eura odštete nakon godine u kojoj zapravo ništa nije igrao u Salzburgu, jer je liječio mišiće, znaš o kakvom se kapacitetu radi. Svi vjeruju u njega. Ukoliko ostane zdrav i prije svega koncentriran, jer njemu je najveći problem bilo to držanje fokusa samo na nogomet, radi se o jako velikom talentu. Može biti i hrvatski reprezentativac, ali i jedan od najdominantnijih stopera Bundeslige, po karakteristikama koje ima. Vjerujem da će nastaviti s vrhunskim predstavama, da će imati kontinuitet i da je ovo tek Marinov početak, da ćemo vidjeti još puno njegovih velikih utakmica” – rekao je član stručnog stožera Kockastih Ivica Olić za Sportske novosti.

Pongračić je idealne visine za stopersku poziciju (190 centimetara) te vrlo brz što je sjajna karakteristika.

“Nije on visok i mršav pa da bude brz, zaista ga ima! I ta njegova brzina – pogotovo na stoperskoj poziciji. S obzirom na stil naše igre, gdje nerijetko ostaju naši igrači jedan na jedan s protivničkim igračima ili ostaju na širokom prostoru, itekako dobro dođe igrač koji ima brzinske kvalitete.” – rekao je drugi Dalićev pomoćnik Dražen Ladić za Novu TV.

Komentari

komentara

« Povratak