SJEĆATE LI SE GZIRE UNITED? Pogledajte što su danas napravili u Europi!

FOTO:

Malteška Gzira United, vjerujemo kako su samo rijetki znali da postoji ovaj klub uoči okršaja protiv našeg Hajduka u Europskoj ligi 2019. godine.

Činilo se kako će Maltežani biti samo još jedna slabašna ekipa koju će proći Hajduk, ali dogodila se prava senzacija. Naime, Hajduk je u prvoj utakmici slavio 2:0 i malo tko je davao šanse da Maltežani mogu kreirati čudo na Poljudu. Međutim, upravo se dogodilo to čudo. Čak su neki naši mediji posprdno zezali goste kako su veće šanse da ćemo te večeri vidjeti svemirce nego da će Gzira United proći Hajduk. Na kraju je Gzira slavila 3:1 i otišla u drugo pretkolo Europske lige.

Gzira je nakon toga ispala od latvijskog Ventspilsa. Sljedeće sezone nisu igrali Europu jer su završili na šestom mjestu u prvenstvu da bi se sa stilom vratili u novoformiranu UEFA-inu Konferencijsku Ligu. Naime, u prvom pretkolu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca izbacili su andorsku UE Sant Juliju. U drugom pretkolu prejaka je bila naša Rijeka koja je tako sa stilom ‘osvetila’ Hajduk.

A ove sezone famozni United je opet prošao prvu prepreku svladavši tek nakon produžetaka andorski Athletic Club d’Escaldes. Potom ih je ždrijeb spojio sa srpskim Radničkim iz Niša i simpatični Maltežani kao da su htjeli napraviti korak više. U prvoj utakmici vidjeli smo remi 1:1, dok je u drugoj također bio remi 2:2. U produžecima nije bilo golova, a onda je Gzira bila bolja u raspucavanju.

Pravi junak svakako je Jefferson koji je postigao dva gola, a moramo istaknuti kako se u redovima Gzire nalaze tri vratara, a to su vratar Žarkov, branič Ćosić i napadač Kolega.

U trećem pretkolu Konferencijske lige Gzira United će igrati protiv Wolfsberger AC-a iz Austrije…

Komentari

komentara

« Povratak