Sjećate li se Kolo Tourea? Uskoro bi mogao započeti novu karijeru…

FOTO:

Bivši branič Arsenala, Manchester Citya i Liverpoola, Kolo Toure uskoro bi kopačke mogao objesiti  o klin i započeti novu karijeru.

Nastavlja suradnju s Brendanom Rodgersom

Bivši reprezentativac Obale Bjelokosti Kolo Toure najavio je skoro umirovljenje od igračke karijere. Toure je prošle godine potpisao jednogodišnji ugovor za škotski Celtic, pridruživši se tako svom bivšem treneru Brendanu Rodgersu, s kojim je surađivao u Liverpoolu. Sveukupno, prošle je sezone odigrao sedamnaest utakmica, no postao je poprilično omiljen kod navijača i ostatka momčadi.

Prije dolaska u Celtic, Toure je čak 16 godina proveo igrajući za renomirane premierligaške klubove: za Arsenal (2002. – 2009.), Manchester City (2009. – 2013.) te Liverpool (2013.-2016.).

Sad, kad je opet na tržištu, 36-ogodišnji Toure je najavio svoje planove za budućnost.

Imam više različitih ponuda no najizglednije je da ću ostati u Celticu. Moguće je da ću još malo igrati, sezonu-dvije. To je najizgledniji scenarij.“, kazao je Toure.

Također, najavio je kako planira postati trener te kako bi volio učiti trenerski zanat od Brendana Rodgersa:

Volim nogomet previše da bi samo iznenada prestao, ali ujedno razmišljam i o budućnosti. Paralelno s igranjem, volio bih volio ući u trenerski posao. Učit ću u uz Brandana, on je OK s tim.

I trener Celtica je potvrdio svoju naklonost Toureu:

On je netko koga bih želio imati uz sebe. Njemu je 36 godina i očito je kako će igrački biti sve manje konkurentan. Sad samo treba vidjeti koliko se želi dati u trenersku ulogu.

Prošle je godine donio stabilnost našoj momčadi u obrani. Nije mogao igrati sve utakmice i punim intenzitetom, ali sama njegova prisutnost u momčadi je velika stvar. Ima jako pozitivan utjecaj na ostale. Volim se okružiti dobrim ljudima, a Kolo je definitivno jedan od njih.“

Kolo Toure nije mogao odabrati boljeg mentora. Rodgers je na klupi Celtica tek jednu sezonu, a već je osvojio škotsko prvenstvo, kup i liga kup! Štoviše, prvenstvo je završio bez i jednog poraza.

ŠIRI SE OPTIMIZAM KOD ČEKIĆARA: Slaven Bilić doveo dva paklena pojačanja, a sada želi zvijezdu Serie A!

Komentari

komentara

« Povratak