Sjećate li se Michaela Essiena? Nakon Lyona, Chelsea i Milana spao na niske grane

FOTO:

Ganski nogometaš Michael Essien, s 35 godina na leđima, i dalje igra. Ipak, posljednjih je godina, nakon značajnih uspjeha u europskim klubovima – spao na niske grane.

Dugogodišnji staž u Chelseau

Michael Essien u Europu je stigao 2003., kad je potpisao za Lyon. U dvije odigrane sezone s ovim je francuskom klubom dva puta osvojio prvenstvo. U ljeto 2005. prešao je u Chelsea, za 24 milijuna funti, gdje je ostao sve do 2014. S Chelseaom je dva puta osvojio Ligu prvaka, dva puta Premier ligu, četiri puta FA kup, jedan Liga kup…

Nakon Chelsea jednu je sezonu proveo u Milanu, pa jednu u Panathinaikosu, da bi prošle godine potpisao za indonezijski klub Persib Bandung. Ondje je u jednoj sezoni odigrao 29 utakmica no sad ga se klub odlučio riješiti.

Persib je objavio kako su ispunili kvotu stranih igrača koje klub može imati, prema pravilima Indonezijske lige. Na žalost, baš je Essien postao višak i baš se njega klub odlučio odreći.

Ova je vijest poprilično poražavajuća za Essiena koji se nadao da će još koju sezonu odigrati u ovom klubu. Međutim, lokalni mediji izvještavaju kako postoji mogućnost da Essien prihvati ponudu jednog manjeg indonezijskog kluba.

Michaele, možda je ipak vrijeme da odustaneš?

Komentari

komentara

« Povratak