SJEĆATE LI SE OVOG MAJSTORA? Najveći simulator u povijesti igrao je za Dinamo, a sad je ostao bez kluba

FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

Ljeto 2012. godine bilo je vrlo zanimljivo u Maksimiru. Modri su drugi put zaredom ušli u Ligu prvaka, a kao veliko pojačanje stigao je tada 21-godišnji Bryan Carrasco iz Čilea. No, ovaj nogometaš bio najpoznatiji po nevjerojatnoj glumi…

Carrasco je stigao na posudbu iz čileanskog Audax Italianoa, ali u Maksimiru se zadržao samo šest mjeseci. Kao igrač Dinama upisao je samo tri nastupa u HNL-u te dva nastupa u Ligi prvaka gdje ulazio s klupe za pričuve. Tadašnji sportski direktor Dinama Zoran Mamić imao je vrlo visoko mišljenje o Carrascu, ali se itekako prevario.

Carrasco je ciljano doveden za Ligu prvaka, no dobio je nogu već nakon šest mjeseci. Vratio se u svoj matični klub. Za Dinamo je odigrao svega sedam utakmica, dvije u Ligi prvaka. U obje utakmice Modri su izgubili 2:0, od Porta i od Dinamo Kijeva. Dinamo je završio posljednji u skupini iza PSG-a, Porta i Kijeva sa samo jednim bodom (1:1 protiv Kijeva u Zagrebu)

Carrasco je nakon Dinama ostao u Audax Italianu sve do ljeta prošle godine. Odigrao je i četiri utakmice za A vrstu Čilea, a onda je prošlog ljeta potpisao za meksički Veracruz. Kako je njegov klub sezonu završio na zadnjem mjestu, uprava je ovom 28-godišnjem nogometašu odlučila otkazati suradnju i sad je slobodni igrač. Ne zbog loših igara, već zato što je klub doživio financijski krah i nisu ga mogli više plaćati.

No, ono po čemu se ovaj danas 28-godišnjak najviše pamti je njegovo epsko simuliranje iz 2011. godine. U dvoboju mladih U-20 reprezentacija Čilea i Ekvadora Carrasco je doslovce zgrabio suparničkog napadača za ruku te se s njome udario po glavi. Taj potez nesretnog Čileanca na YouTubeu je postao jedan od najgledanijih nogometnih događaja.

”Razmišljao sam o ekipi jer nam je trebala pobjeda protiv Ekvadora, a oni su krali cijelo vrijeme”, komentirao je Carrasco taj slavni događaj na predstavljanju u Maksimiru prije sedam godina, a onda je samouvjereno dodao: ”Dinamo neće zažaliti što me doveo.”

Komentari

komentara

« Povratak