SKANDAL NA OTOKU: Manchester City leti u drugu ligu?!

FOTO:

Premier League je uputilo Manchester City na neovisnu komisiju koja će ispitati moguća kršenja financijskih pravila, objavilo je u ponedjeljak upravno tijelo engleskog prvenstva.

Komisija bi trebala ispitati financijsko poslovanje kluba između sezona 2009./10. i 2017./18. Prema Premier ligi, branitelji naslova prekršili su pravila lige koja zahtijevaju pružanje “točnih financijskih informacija koje daju istinit i pošten prikaz financijskog položaja kluba”, a odnose se na sve prihode (uključujući i prihode od sponzorstva), detalje o plaćama i naknadama za trenere i igrače, zatim na poštivanje propisa UEFA-e, profitabilnost i održivost.

Manchester City je u veljači 2020. izbačen iz UEFA-inih natjecanja na dvije godine zbog navodnih kršenja propisa o financijskom fair playu u veljači 2020., ali je kaznu poništio Sportski arbitražni sud (CAS) u srpnju iste godine.

Manchester City se trenutno nalazi na drugom mjestu u Premiershipu, a vodeći Arsenal im bježi pet bodova. U Ligi prvaka ih očekuje okršaj protiv protiv njemačkog RB Leipziga.

Komentari

komentara

« Povratak