SKANDAL STOLJEĆA SE NASTAVLJA: Novinari objavili nove dokaze protiv Barcelone!

FOTO:

Tužiteljstvo u Barceloni podiglo je protiv FC Barcelone optužnicu zbog korupcije. Tamošnji mediji ovu aferu nazivaju „skandalom stoljeća“.

Novi dokazi

U Španjolskoj je već više tjedana jedna od glavnih tema ona vezana za Barcino potplaćivanje sudaca. Tužiteljstvo tereti FC Barcelonu te njene bivše predsjednike Josepa Mariju Bartomeua i Sandra Rosella da su od 2001. do 2018. Joseu Mariji Enriquezu Negreiri, bivšem potpredsjedniku španjolske sudačke komisije, i njegovoj tvrtki platili ukupno 8.4 milijuna eura. Zauzvrat, Negreira im je delegirao naklonjene suce te jamčio da će oni suditi za nju. Iz Barcelone je stiglo objašnjenje za dio tog iznosa:

„Platili smo Negreiri spomenute iznose kao vanjskom tehničkom konzultantu, kako bi nam radila videokompilacije nastupa sudaca.“

I dok predsjednik Barcelone Joan Laporta tvrdi kako će klub dokazati da takve optužbe nisu istinite, u medije su procurili dokumenti koji Katalonce stavljaju u težak položaj.

Naime, oni su objavili kopije računa kojim je Enriquez Negreira častio suce koji su sudili Barceloni. Radi se o hotelskim uslugama, putovanjima, večerama i ručkovima u skupim restoranima…

Komentari

komentara

« Povratak