SKANDAL U EUROPSKOM NOGOMETU: POLA PRVE LIGE NAMJEŠTALO UTAKMICE!? OKRENULI SU OKO 600.000 EURA

FOTO:

Pola klubova elitnog razreda moldavskog nogometa uključeno je u namještanje utakmica, a četiri osobe su privedene, objavili su Europol i moldavski dužnosnici za borbu protiv korupcije.

“Vjeruje se da su čelniici klubova, treneri, menadžeri, nogometaši i ostali posrednici dio mreže”, poručili su iz Europola. Ova velika korupcijska shema odnosi se na pola nogometnih klubova (5 od 10) u najvišoj ligi, a vjeruje se da je tijekom posljednjih pet mjeseci gotovo 20 nogometnih utakmica bilo namješteno.

Kriminalci bi utjecali na ishod utakmica i kladili se uglavnom na azijskom tržištu. Oklade su iznosile između 10.000 i 20.000 eura za pojedinu utakmicu, a kriminalna dobit procjenjuje se na 600.000 eura.

Za sada su uhićene četiri osobe, pretražene su 34 kuće i ured jednog kluba, a zaplijenjeno je 20 mobilnih telefona, te dokumenti i bankovne kartice. Moldavski Nacionalni centar za borbu protiv korupcije sumnja na 11 osoba koje su podmićivale igrače i namještale rezultate utakmica. Lokalne nogometne vlasti odbile su komentirati.

Europol je kriminalistička obavještajna agencija Europske unije čija je zadaća pomagati tijelima za provedbu zakona u državama članicama EU-a u borbi protiv teških međunarodnih zločina i terorizma.

Komentari

komentara

« Povratak