SKANDAL U ITALIJI: Utakmica talijanskog Superkupa će se ponoviti!?!

FOTO:

Aktualni talijanski prvak Inter Milano u srijedu navečer svladao je Juventus 2:1 nakon produžetaka i tako došao do talijanskog Superkupa.

No, u Italiji se tek kratko pričalo o sjajnoj i uzbudljivoj utakmici. Glavna tema u talijanskoj javnosti je glavni sudac Daniele Doveri. Igrači ‘stare dame’ bili su nezadovoljni njegovim suđenjem.

Stalno su mu prigovarali, skakali i prosvjedovali na svaku njegovu odluku, a posebno ih je razljutio kada je De Sciglio u prvom poluvremenu srušio Edina Džeku, a talijanski sudac je odmah pokazao na bijelu točku. Kontakt je postojao, ali minimalan. Pitanje je je li intenzitet dovoljan za jedanaesterac.

No, navijače Juventusa je još više razljutila fotografija koja je procurila na društvenim mrežama nakon utakmice. Naime, Daniele Doveri je na utakmicu putovao s Interovom torbom. Korisnici društvenih mreža uhvatili su ga na milanskom aerodromu. I to nije nimalo bezazleno. Samim time dovodi se u pitanje njegov integritet i regularnost utakmice jer nedopustivo je da jedan sudac simpatizira klub kojem sudi utakmicu. Takvo nešto ozbiljno krši sudački kodeks. Jednostavno, suci moraju biti neutralni.

Talijani tako danas pišu kako su čelnici Juventusa zatražili od vrha talijanskog nogometnog saveza da se ponovi utakmica protiv Intera…

Komentari

komentara

« Povratak