SKANDAL U KVALIFIKACIJAMA: FIFA će možda poništiti ovu utakmicu!?

FOTO:

Ni ove kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo ne mogu proći bez sumnjivih radnji. Glavni akteri priče dolaze nam iz Afrike, točnije reprezentacije Gane i Južne Afrike.

Naime, u posljednjoj utakmici druge runde u skupini G domaća Gana svladala je s minimalnih 1:0 Južnu Afriku. Ganci su s tom pobjedom osvojili skupinu te su se plasirali u treću fazu afričkih kvalifikacija, a Južna Afrika je završila svoj put.

No, Gana je prema svemu sudeći slavila iz vrlo kontroverznog jedanaesterca. Odmah nakon utakmice, Južnoafrička Republika pisala je Nogometnoj federaciji Afrike i FIFA-i sa zahtjevom da se čitav susret analizira, jer tvrde da puno toga nije bilo u redu. Stigao im je odgovor koji je glasio da će odluka o žalbi doći za par dana.

U međuvremenu, u JAR-u su bijesni. Danny Jordaan, prvi čovjek tamošnjeg Saveza tvrdi da su žrtve manipulacije.

“Jako smo ljuti, jako smo uznemireni. Borit ćemo se s tim problemom do kraja. Zato smo odmah nakon utakmice obavijestili povjerenike utakmice da osporavamo ovaj ishod,” rekao je Jordaan na SAFMSportOn-u.

“Smatramo da je ova utakmica namještena, što donosi kaznu od pet godina za krivce. Napravili smo detaljnu analizu utakmice. Utvrdili smo da je 89 posto pogrešnih odluka doneseno protiv Bafane Bafane. To ne može biti točno, kao što ne može biti ni slučajno. Ovo nije prva afera s ovim sucem. Isti sudac napadnut je i u Tunisu zbog slične situacije”, rekao je.

Jedan bivši sudac iz JAR-a, koji je radio analizu utakmice utvrdio je da je čak sudac čak 71 put pogrešno dosudio na štetu Južnoafričke Republike, a najveći problem u svemu je to što je Gana s ovom pobjedom prestigla JAR.

STIŽU REAKCIJE IZ SUSJEDSTVA: SRBI OD UEFA-E TRAŽE OŠTRU KAZNU ZA HRVATSKU!

Komentari

komentara

« Povratak