SKANDALOZNA OBJAVA: Liga prvaka odlazi u povijesti!?

FOTO:

Periodično se, svakih nekoliko tjedana negdje zakotrlja priča o nekom novom europskom klupskom natjecanju koje će zamijeniti nogometnu Ligu prvaka. (Sportske novosti)

Kao da je i navijačima, ali i samim nogometnim djelatnicima jasno da je samo pitanje vremena, odnosno sezone od koje će zaživjeti nekakva – Super liga. Nebitno je li to 10, 12, 16 ili 20 najjačih europskih klubova spremno je, više-manje odmah krenuti u realizaciju projekta koji bi na jednom mjestu, pod zajedničkom kapom okupio upravo najjače.

Kroz prethodno vrijeme pisalo se i o sustavu natjecanja. Još uvijek nije jasno bi li to izgledalo kao košarkaška Euroliga, pa da klubovi poput Manchester Cityja, Barcelone i Bayerna preko tjedna igraju Super ligu, a preko vikenda nacionalna prvenstva, ali je jasno da se stvari opet pokreću.

Španjolski radijski novinar Manu Carreno je u svojoj emisiji na poznatom sportskom radiju Cadena SER objavio ekskluzivnu vijest koju su prenijeli svi španjolski mediji. Carreno je uz goste u emisiji El Larguero iznio tezu da će europska Superliga krenuti od sezone 2024/25.

Naime do jeseni 2024. će vrijediti novi paket TV-prava kojeg je UEFA potpisala s novim ili postojećim vlasnicima TV-prava za trogodišnje razdoblje (2021-24). S obzirom na činjenicu da je novac od prijenosa daleko najznačajniji u udjelu cjelokupnog novca koji se vrti u svim natjecanjima, nije teško za zaključiti da tvorci nove Superlige, tko god da oni u konačnici bili, već pregovaraju s vodećim svjetskim TV-kućama ili streaming-servisima za prijenose Super lige.

Ako je tome tako, onda ne bi trebalo proći dugo dok se ne otkriju prvi detalji.

Komentari

komentara

« Povratak