SKLOPLJEN VELIKI DOGOVOR: Lovro Zvonarek ide u novi klub!?

FOTO:

Otkako je Bayern München U23 momčad ispala iz 3. lige 2021., a čevrta liga njemačkog nogometa dovela je do toga da mnogi talentirani mladići ili stagniraju u klubu ili ga napuste prije 19. godine.

Dakle, umjesto napredovanja U23 momčadi, Bayern treba pouzdan put u drugu ili treću ligu Bundeslige. A sada su bavarski velikani možda pronašli taj put, piše Germanijak.hr.

Prema izvješćima Floriana Plettenberga i Manuela Bonkea, Bayern finalizira sporazum s trećeligašem Unterhachingom, a trebala bi to biti “suradnja na području promicanja talenata”. Florian Plettenberg dodao je da će se “do 3 Bayernova talenta iz U-19/U-23 pridružiti Unterhachingu svake sezone kako bi se mogli razvijati na višoj profesionalnoj razini. Zauzvrat, Bayern plaća neku vrstu trening kompenzacije u niskom jednoznamenkastom milijunskom rasponu za posudbu svojih talenata – po sezoni i ovisno o broju igrača.”

Unterhaching je u Bavarskoj, kao i München. Dapače, Unterhaching je manje od 10 kilometara udaljen od Münchena. Poanta je da Bayernovi posuđeni igrači neće morati napustiti München da bi igrali za Unterhaching, što je važno jer su to djeca koju Bayern posuđuje.

Tako bi, eventualno, naš Lovro Zvonarek također mogao biti posuđen u susjednog niželigaša, iako je, podsjetimo, već debitirao za prvi sastav Bayerna, krajem siječnja, kad je ušao u posljednjoj minuti u slavlju nad Augsburgom (3-2) u 19. kolu Bundeslige. Ove sezone postigao je sedam golova u Regionalligi i ima šest asistencija u 21 nastupu, dok je u Ligi prvaka mladih zabio dva i namjestio još dva gola u četiri utakmice, a osim toga je i kapetan juniorske momčadi.

Dakle, ova bi suradnja trebala omogućiti Bayernovim talentima da se umjesto u četvrtoj, natječu u zahtjevnijoj ligi

Komentari

komentara

« Povratak