SLAŽETE LI SE? Dalić objasnio zašto Kramarić izgleda previše sebično na terenu…

FOTO: Pixsell

Nakon sažete reakcije pred TV-kamerama izbornik Zlatko Dalić stigao je na pres-konferenciju u Osijeku odlično raspoložen, s osmijehom na licu.

Hrvatska je pobijedila Wales 2:1 u trećem kolu kvalifikacija za Euro 2020. i vratila se u borbu za prvo mjesto skupine. Izbornik je svjestan problema u igri, ali danas ih nije htio potencirati. Zahvaljivao je igračima i bodrio ih nakon teške borbe u završnici, kada je ključnu rolu odigrao vratar Dominik Livaković. U svlačionici nije bilo pjesme ni slavlja, samo golemo olakšanje.

“Dobro smo otvorili i rano poveli, ali vrijeme nas je ubilo, nakon svakog sprinta trebali smo odmor od vrućine. Wales je ulaskom Brooksa postao opasniji, ali na kraju smo uzeli tri boda i to je najvažnije”, kazao je Dalić u uvodu.

Na novinarsko pitanje da prokomentira izvedbe mladih igrača, Dalić je odgovorio:

“Već sam ranije govorio da nam je nova energija neophodna. Polako će mladi igrači doći do svog statusa.  Brekala sam zamijenio jer je imao karton i pala mu je snaga. Bio je jako dobar. Ušao je Pašalić, ali ga je presjeklo, izgubio se i nije bio na razini koju je pokazao na treningu. No sve je to normalno, uvukao se strah u njega. Livaković je bio siguran, zaslužio je ovu poziciju. Reprezentacija Hrvatske ima perspektivu, ali igrači moraju stasati, za to treba vremena.”

Andrej Kramarić bio je tema mnogih razgovora nakon utakmice. Navijače je iziritirao brojnim promašajima, ali nije bio raspoložen da udijeli koju loptu svojim suigračima. Je li Kramarić sebičan? Pitanje je dočekalo i Dalića na presici.

“Znamo da pozicija centarfora nije najbolja za Kramarića, on najviše daje iza leđa prve špice. Puno puta nas je spasio, zabijao je ključne golove. Možda kod njega to izgleda presebično, ali on uvijek može riješiti utakmicu. Kada smo u punom sastavu, Krama ima konkurenciju, a bez konkurencije to nije to. Kraj je sezone, igrači su potrošeni. Kramarić nije bio na ekstra razini. Samo se nadam da igrači ne razmišljaju na način da su sigurni i da mogu lako ako za njih nema zamjene i ako nema konkurencije”, objasnio je Dalić.

VELIKI GOSPODIN: IZBORNIK UKRAJINE, ANDRIJ ŠEVČENKO, POSLAO SJAJNU PORUKU NAKON RAZBIJANJA SRBIJE!

SRAMOTNO: Otkriven pravi razlog zbog kojeg je Ćaleta-Car otkazao nastup na U-21 EURU!

index.hr

Komentari

komentara

« Povratak