SLAŽETE LI SE? Evo što predsjednik UEFA-e kaže o regionalnoj ligi

FOTO:

“Kvaliteta će se smanjiti dodatnim proširenjem Svjetskog nogometnog prvenstva”, izjavio je Aleksander Čeferin, predsjednik Europske nogometne organizacije (UEFA). Prvi čovjek europskog nogometa nalazi se u posjetu Beogradu te je tamo komentirao neke od aktualnih nogometnih tema, a osvrnuo se i na proširenje koje će se dogoditi na Svjetskom prvenstvu.

“To nije naš problem, već problem Međunarodne nogometne organizacije. No osobno mislim da će povećavanjem broja momčadi usporedno doći i do pada kvalitete. Povećat će se broj nezanimljivih i manje kvalitetnih utakmica. Europska prvenstva su drugačiji primjer i zato je Euro kvalitetnije natjecanje od Svjetskog prvenstva”, izjavio je Čeferin i kratko se vratio na turnir u Kataru, gdje je na svjetskoj pozornici prekinut niz dominacije europskih reprezentacija.

“Istina je, ovo je prvi put nakon 2002. godine da je svjetski prvak postala neeuropska reprezentacija, ali opet su europske momčadi dominirale na turniru. I ranije je bilo jasno da samo Brazil i Argentina mogu u kvaliteti konkurirati Europljanima.”

Upitan je o mogućnosti da se u doglednoj budućnosti osnuje regionalna liga na ovim prostorima. “Ne isključujem takvu mogućnost, ali i dalje je u pitanju visoko rizični posao.”

Komentari

komentara

« Povratak