Slažete li se? Lionel Messi imenovao četiri igrača koja bi mogla osvojiti Zlatnu loptu

FOTO:

Argentinski velikan, Lionel Messi, apsolutni je rekorder kada su u pitanju Zlatne lopte. Bivši igrač Barcelone i PSG-a uzeo ih je čak osam.

Radi se o daleko najvećoj individualnoj nagradi u nogometnom svijetu. Svjetski prvak iz 2022. godine uzeo je i Zlatnu loptu prošle godine iako su mnogi negodovali zbog toga smatrajući kako je baš i nije zaslužio za 2023. godinu.

No, bilo kako bilo, Messi je i dalje aktivan u nogometu pa je tako trenutno član američkog MLS-a dok i dalje igra za reprezentaciju Argentine. Trenutno izbiva zbog ozljede pa je zbog toga propustio nedavnu reprezentativnu stanku. A za vrijeme te pauze gostovao je u podcastu Big Time, gdje su ga pitali ima li još nogometnih snova koje želi ostvariti, a on je bio iskren:

“Na sportskoj razini bio sam sretan što sam uspio ostvariti sve svoje snove i istina je da nisam mogao tražiti više. Hvala Bogu što mi je dao toliko na profesionalnoj i ljudskoj razini, kao i s obitelji, prijateljima. Trudim se uživati ​​u svemu što mi je Bog do sada dao, a to je jako puno.”

Sada je u razgovoru za francuski L’Equipe upitan tko bi se mogao boriti za Zlatnu loptu u nadolazećim godinama, a on je odgovorio: “Moglo bi tu biti lijepo rivalstvo između igrača kao što su Erling Haaland, Kylian Mbappé i Vinicius. Mnogo je mladih igrača koji dolaze.

Smatram da je i Lamine Yamal iz Barcelone dečko koji će imati veliku ulogu i boriti se za nagradu u budućnosti. Ne isključujem mogućnost da se u bliskoj budućnosti isprofiliraju igrači za koje dosad nitko nije čuo i da preuzmu borbu za Zlatnu loptu. Uvijek se stvaraju nove zvijezde i uvjeren sam da je pred nama zaista prelijepa nogometna era u kojoj ćemo svi uživati.”

Komentari

komentara

« Povratak