SLAŽETE LI SE? Ovo je pet igrača koji su glavni favoriti za osvajanje Zlatne lopte!

FOTO:

France Football nedavno je objavio konačnu listu igrača koji se bore za ovogodišnju Zlatnu loptu, a među nominiranima je i Luka Modrić. Kapetan hrvatske reprezentacije i veznjak Real Madrida ovu je nagradu osvojio jednom, prije tri godine.

Ako je suditi prema naslovnici francuskog L’Equipea kojom se najavljuje novi izbor, teško je vjerovati da to može ponoviti.

U izboru za titulu najboljeg igrača svijeta sudjelovat će novinari, izbornici i kapetani reprezentacija, a svi će birati po pet najboljih igrača. Dobitnik nove Zlatne lopte bit će poznat 29. studenog u Parizu.

Najviše Zlatnih lopti dobio je Messi (6), a najbolje ga prati Cristiano Ronaldo (5). Dominaciju upravo ove dvojice prekinuo je Modrić godinu prije nego što ju je Messi 2019. vratio u svoje vlasništvo. Lani nije bilo osvajača ove nagrade jer izbor nije održan zbog pandemije koronavirusa.

Očekuje se da će ovaj izbor biti otvoren te da bi se moglo dogoditi da ponovno ni Messi ni Ronaldo ne budu laureati.

Obojica su ponovno na popisu 30 nominiranih, ali s jakom konkurencijom. Na naslovnici L’Equipea kojom se najavljuje skorašnji izbor petorica su igrača – Messi, Ronaldo, Karim Benzema, Robert Lewandowski i Jorginho.

Komentari

komentara

« Povratak