SLIJEDI POVRATAK U HNL? Miljenik Rijeke ostao je bez kluba!

FOTO:

Robert Murić sporazumno je raskinuo ugovor s Konyasporom i slobodan je igrač. Za turski klub odigrao je 53 utakmice uz učinak od četiri gola i četiri asistencije otkako je u lipnju 2022. stigao u transferu iz Rijeke, u kojoj je bio miljenik navijača. Prijelazni rok u Hrvatskoj i dalje je u tijeku.

Pred 27-godišnjim krilnim napadačem je potraga za novim klubom. Karijeru, koja je započela jako burno, dosad je gradio kroz nastupe za Ajax i njegove mlade ekipe, Pescaru, Bragu B, a onda se 2019. vratio u Hrvatsku i potpisao za Rijeku, s kojom je osvojio dva kupa. Uslijedio je transfer u Tursku.

Inače, za Rijeku je Murić odigrao 123 utakmice uz učinak od 38 golova i 26 asistencija. Murićev put bio je trnovit, a sve je krenulo kada je na nagovor oca okrenuo leđa Zdravku Mamiću i otišao u Ajax sa samo 18 godina. Dinamo je slavni nizozemski klub zbog njega tužio FIFA-i.

Na Maksimiru su smatrali da Muriću stipendijski ugovor vrijedi do ljeta 2015. godine te da bi Nizozemci trebali platiti odštetu ako žele Murića, ali FIFA je presudila da mladić bez ikakvih problema može potpisati za Ajax. Zdravko Mamić tada je čak završio na sudu s optužbom da je Murićevom ocu prijetio čupanjem grkljana.

Komentari

komentara

« Povratak