SLIKE S NJEMAČKIH STADIONA OBILAZE SVIJET: Navijači Dortmunda i Bayerna poslali moćnu poruku!

FOTO:

Do početka Svjetskog prvenstvao u Kataru ostalo je još samo 15 dana. Kao nikad do sad, organizaciju ovog Mundijala prate brojne kontroverze.

Nijemci poslali moćnu poruku

U njemačkoj Bundesligi danas se igra 13. kolo. Ono što je privuklo pažnju medija su poruke koje su danas viđene na stadionima u Njemačkoj.

Naime, poznato je kako za 15 dana počinje Svjetsko prvenstvo u Kataru. Prije svega, presedan je što se ono igra u zimskom terminu, no organizaciju prate i brojne kontroverze vezane za kršenje ljudskih prava. Mnogi pozivaju na bojkot ovog Mundijala jer je Katar pokušao zataškati velik broj smrtnih slučajeva radnika koji su svoje živote izgubili na gradilištu, ali i one koje su radili u teškim uvjetima.

Nijemci su tako dana pokazali što misle o nadolazećem prvenstvu. U centru pažnje našli su se navijači Borussije Dortmund i Bayern Munchena, a parole pristalica ovih klubova vezane za Mundijal u Kataru su trenutno glavna tema na društvenim mrežama.

Dortmundovi su navijači izvjesili golem transparent “Bojkot Katar 2022”, te još nekoliko poruka koje su jasno protiv održavanja Mundijala u toj zemlji.

Navijači Bayerna su pak izvjesili natpis: “15.000 mrtvih za 5.760 minuta nogometa. Neka vas bude sram”

Komentari

komentara

« Povratak