SLUŽBENO: AC Milan sredio drugo pojačanje za novu sezonu!

FOTO:

Talijanski nogometni velikan AC Milan dobio je nove vlasnike praktički odmah nakon osvajanja 19. talijanskog prvenstva.

Tamošnji mediji potom su lansirali poprilično senzacionalnu vijest kako će Rossoneri uložiti preko 200 milijuna eura tijekom ljetnog prijelaznog roka. No, ta vijest vrlo brzo je demantirana pa će tako Milan imati svega 45 milijuna eura za trošenje. Naravno, potez novog vlasnika RedBirda nije dobio pozitivnu reakciju kod navijača jer su mnogi svjesni kako je danas teško složiti moćnu ekipu za Europu bez pravilnog ulaganja. Dok ostali troše masne milijune, Milan će se opet morati osloniti na kreativnost Paola Maldinija.

Čisto za primjer, Milan je u protekle dvije godine jedva uložio preko 100 milijuna eura na nove igrače, a jedan Manchester City to potroši na dva igrača (Haaland i Phillips). No, zato se traže neka nova rješenja. Prije nekoliko dana stigao je napadač Origi iz Liverpoola, a danas je kompletirano drugo pojačanje.

Novi igrač Milana postao je 31-godišnji Alessandro Florenzi koji je otkupljen od Rome. Milan ga je platio 2,7 milijuna eura.

Prošle sezone odigrao je 30 utakmica u svim natjecanjima, a u prvenstvu je postigao i dva pogotka. Posebno značajan bio je gol u 36. kolu na gostovanju kod Hellas Verone kada je Milan gubio 1:0, ali Florenzi i društvo su napravili preokret.

Kako sada stvari stoje, navijači Milana mogu zaboraviti na skupa pojačanja pa im je tako prije nekoliko dana izmaknuo Sven Botman iz Lillea. Pouzdani branič završio je u Newcastleu, a velika želja Renato Sanches će uskoro postati igrač PSG-a.

Komentari

komentara

« Povratak