SLUŽBENO: Ajax predstavio novog trenera!

FOTO:

Nizozemski velikan Ajax proživljava jako teške trenutke ove sezone s obzirom da su zakucani na dnu u domaćem prvenstvu. U posljednjem kolu teško su stradali kod PSV-a iako su vodili 0:1 i 1:2. Na kraju su izgubili 5:2.

Posljednju prvenstvenu pobjedu Ajax je ostvario u prvom kolu protiv Heraclesa. Momčad je do prije desetak dana vodio Maurice Steijn, koji je dobio otkaz. Protiv PSV-a na klupi su sjedili pomoćnici Hedwiges Maduro i Silvano Vos, a nakon blamaže u Eindhovenu klub iz Amsterdama je zaposlio novog trenera.

U klub se vraća John van ‘t Schip (59), nekadašnji igrač i djelatnik Ajaxa. On je igrao za Ajax od 1981. do 1992., a u klubu je nakon završetka karijere radio u više navrata. Od 1997. do 2000. je bio trener mlađih kategorija, a nakon toga je bio pomoćnik u prvoj momčadi.

Ajax je samostalno vodio 2009. godine, a njegov posljednji angažman bio je na mjestu izbornika Grčke, od 2019. do 2021. U nizozemskoj je još vodio Zwolle. Sada će pokušati razdrmati momčad u kojoj igraju hrvatski defenzivci Borna Sosa, Josip Šutalo i Jakov Medić.

Komentari

komentara

« Povratak