SLUŽBENO: Ajax predstavio novog trenera!

FOTO:

Nizozemski velikan Ajax iza sebe ima zaista katastrofalnu sezonu koja je okončana bez osvojenog trofeja. Što se tiče prvenstva, završili su na petom mjestu. Posljednji put tako slabo mjesto osvojili su u sezoni 1999/2000. Zanimljivo, godinu prije bili su čak i šesti što je najgori plasman u modernije vrijeme.

Na klupi smo tijekom sezone vidjeli čak četiri stratega, neki od njih bili su samo privremeno rješenje pa je bilo posve jasno kako će ‘Kopljanici’ sljedeće sezone imati novog trenera. Danas je stigla i potvrda novog trenera.

Mladi talijanski nogometni stručnjak Francesco Farioli (35) i službeno je predstavljen kao novi trener nizozemskog velikana Ajaxa. Farioli dolazi u redove Kopljanika nakon što je ovu sezonu vodio francusku Nicu.

“Sretan sam što sam dobio priliku u ovako velikom klubu. Želimo se vratiti osnovama i povezati se s onim što Ajax predstavlja. Također, želimo unijeti novu energiju pozitivnim načinom rada i razmišljanja. Svjestan sam da ima puno posla, ali već smo krenuli s pripremama. Ne želimo gubiti vrijeme i već se pripremamo za početak sezone, kako bismo Ajax vratili tamo gdje mu je mjesto,” poručio je mladi Talijan koji je potpisao ugovor do 30. lipnja 2027. godine.

Unatoč slabašnom petom mjestu, Ajax će sljedeće sezone igrati kvalifikacije za Europsku ligu.

Komentari

komentara

« Povratak