SLUŽBENO: Alen Halilović postao je novi igrač Las Palmasa!

FOTO: Las Palmas

Gotovo je! Alen Halilović novi je član španjolskog Las Palmasa. Presretan je što se vraća u Španjolsku jer ga u njoj vrlo cijene. Htjeli su ga još Sporting Gijon, gdje je već bio na posudbi, Villarreal, Espanyol, Betis i Celta, ali on je odabrao Las Palmas.

Hamburg je Alena Halilovića (20) kupio od Barcelone za 5 milijuna eura da bi ga držao na tribini. U Bundesligi je dobio priliku na tek sedam utakmica, točnije igrao je ukupno bijedne 164 minute. Trener Markus Gisdol posljednja dva mjeseca nije ga koristio ni kao rezervu. Posljednje minute Halilović je dobio još u listopadu protiv Kovačeva Eintrachta.

 Nova avantura u Španjolskoj

Zato je prije tri tjedna, tijekom priprema u Dubaiju, službeno zatražio odlazak iz HSV-a koji je pristao na to da ga pusti, ali najprije na polugodišnju posudbu. I to u Las Palmas. Hamburg je sve dogovorio s klubom s Kanara oko pozajmice Halilovića do kraja sezone, s opcijom otkupa tijekom posudbe. Samo dan kasnije mladi ofenzivni veznjak upravo je sletio na Kanare i odmah otišao na liječnički pregled.
Najmanje pet mjeseci provest će u klubu koji na polovici sezone u Primeri drži 11. mjesto i u kojem već igra Marko Livaja. Tako će se dva najzločestija dečka hrvatskog nogometa, poznata po umijeću na terenu, ali i neuklapanju u disciplinske okove, naći u istom klubu. Livaja u napadu i Halilović kao ofenzivni veznjak koji odlično nadire i s krila.
Ali Halilovića u Las Palmasu čeka žestoka konkurencija na navedenim pozicijama; Tana, Jonathan Viera, Vicente Gomez, El Zhar, Mateo…

Komentari

komentara

« Povratak