SLUŽBENO: Borussia Dortmund kupila igrača Stuttgarta za 15 milijuna eura!

FOTO:

Gregor Kobel novi je igrač Borussije Dortmund, potvrdili su iz njemačkog velikana na svojim web stranicama, prenosi poznati portal germanijak.hr.

23-godišnji Švicarac prošlog je ljeta stigao u Stuttgart iz Hoffenheima za 7,20 milijuna eura, a nakon svega jedne sezone ponovno mijenja sredinu. Stuttgart je na njemu zaradio više od duplo nego što su uložili budući da je potvrđeno kako je vodstvo BVB-a za usluge švicarskog vratara izdvojilo 15 milijuna eura.

Zanimljivo, Kobel će biti treći Švicarac u redovima BVB-a. Dosad je ulogu ‘jedinice’ imao Roman Burki, dok je njegova prva zamjena Marwint Hitz. Zasad nije poznato hoće li Kobel preuzeti ulogu startnog vratara ili će za početak biti u statusu prve rezerve.

“Jako smo sretni što je Gregor odabrao Borussiju iz Dortmunda za nastavak karijere. U njemu vidimo veliki potencijal. Gergorova brzina razmišljanja, njegova ambicija i dosljednost u izvedbama su izvanredni, odgovara nam profil njegove vratarske igre “, naglašava sportski direktor BVB-a Michael Zorc.

Kobel je ove sezone za Stuttgart odigrao ukupno 34 utakmice, a primio je 54 pogotka. Prošao je sve mlađe uzraste švicarske reprezentacije, dok za A vrstu još uvijek nije debitirao.

Komentari

komentara

« Povratak