SLUŽBENO: Dario Župarić novi je igrač Rijeke!

FOTO: Rijeka

Dario Župarić je stigao iz Serie A kao zamjena za Mateja Mitrovića koji je otišao u Bešiktaš. Župarić je stigao u Rijeku na posudbu u trajanju od 18 mjeseci, a vodeća momčad hrvatskog prvenstva će moći i otkupiti njegov ugovor.

Župarić je u Pescari od 2013. godine, a u dresu talijanskog prvoligaša ove je sezone odigrao devet utakmica.

Veliko pojačanje

Župarić je do prošlog tjedna bio relativno anoniman igrač, no nakon prvenstvene utakmice protiv Napolija sve se promijenilo, a bivši igrač Cibalije preko noći je postao heroj navijača Pescare.
Naime, hrvatski branič uoči gostovanja kod Napolija nije bio u kombinacijama trenera Massima Odda, pa je ostao u Pescari.
Međutim, par sati uoči utakmice branič Guglielmo Stendardo probudio se s crijevnom virozom, pa je Oddo ostao samo na dva braniča i bio je prisiljen nazvati Župarića i zamoliti ga da se uputi prema Napulju.
Istog trenutka Župarić je sjeo u auto i jureći pregazio 250 kilometara, prešao je put od Jadranskog do Tirenskog mora, pri čemu je jedino kratko stao pojesti sendvič na auto-putu, s obzirom na to da je na put krenuo iz kreveta, “na prazan stomak”. Stigao je na vrijeme i odigrao je odličnu utakmicu.

Navijači ogorčeni

Napoli je na kraju slavio 3:1, no Gazzetta je bila toliko oduševljena potezom hrvatskog igrača da je ovu priču nazvala filmskom. A navijači Pescare dobili su novog junaka.
Upravo zbog toga, vijest o transferu Župarića u Rijeku razbjesnila je navijače Pescare, koji su preko društvenih mreža napali upravu kluba.

Komentari

komentara

« Povratak