SLUŽBENO: Dinamo Zagreb ima novu filijalu!

FOTO:

Nakon što je Hajduk ugasio svoju drugu momčad, a restrukturiranje HNL-a zabranilo prvoligašima da imaju druge momčadi u drugoj ligi, Dinamo je našao novu filijalu. Hrvatski prvak će čitav pogon dosadašnjeg Dinama II preseliti u zaprešićki Inter, koji će služiti za razvoj mladih igrača.

Trener te momčadi bit će Damir Krznar, a njegov pomoćnik Mihael Mikić, dvojac koji je ove sezone vodio Dinamo II. Inter iz Zaprešića ispao je iz prve lige 2020. godine, a ovu sezonu završit će na trećem mjestu. Dinamo bi u Zaprešić trebao poslati igrače od kojih se najviše očekuje, a nemaju mjesta u prvoj momčadi.

Postavlja se pitanje hoće li Inter postati nova Lokomotiva ako jednog dana uđe u prvu ligu. Podsjetimo, Dinamo je godinama imao praktički drugu momčad u prvoj ligi, što je narušavalo kompletnu regularnost HNL-a, ali s Lokomotivom takav odnos više nema.

No Inter neće postati nova Lokomotiva jer mu to neće dopuštati nova pravila HNS-a. Kako doznajemo, HNS će uskoro uvesti pravilo prema kojem će svaki klub u prvoj ligi imati pravo da u jedan klub u drugoj ili trećoj ligi pošalje do deset igrača uz dvojnu registraciju. Cijelu plaću tih igrača snosit će klub koji ih je na posudbu poslao.

U vrlo mogućem slučaju da taj klub izbori ulazak u prvu ligu, svi igrači morali bi se ili vratiti u klub iz kojeg su posuđeni ili potpisati ugovor s klubom u koji su bili posuđeni i kod njega ostati na plaći.

Podsjetimo, druga liga će od sljedeće sezone imati 12 klubova kao i prva. Velika promjena je i uvođenje jedinstvene treće lige koja će od sljedeće sezone brojati 16 klubova. Četvrta liga igrat će se u čak pet regija; zagrebačkoj, splitskoj, osječkoj, riječkoj i varaždinskoj.

ŠOK U PARIZU: EVO TKO JE NAPUSTIO KLUB DAN NAKON MBAPPEOVOG POTPISA!

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak