SLUŽBENO: Dinamo Zagreb kupio igrača za tri milijuna eura!

FOTO:

Aktualni hrvatski prvak Dinamo Zagreb zaista je raspoložen ovaj tjedan. Prvo smo jučer vidjeli filmsku smjenu glavnog trenera Igora Bišćana odnosno dolazak novog glavnog trenera Sergeja Jakirovića koji je došao iz Rijeke.

Dobre vijesti za navijače Dinama nastavljene su i danas. Naime, novi igrač Dinama postao je 19-godišnji Luka Stojković koji je došao iz Lokomotive za tri milijuna eura. Stojković je potvrđen preko službene stranice zagrebačkog kluba:

“Mladi, daroviti vezist Luka Stojković novi je igrač Dinama. Član mlade hrvatske reprezentacije i dosadašnji igrač zagrebačke Lokomotive i rođeni dinamovac, potpisao je višegodišnji ugovor s maksimirskim klubom i već u utorak će se staviti na raspolaganje novom treneru Sergeju Jakiroviću.

Stojkovićeve nogometne odlike na trenutke podsjećaju i na ikonu maksimirskog kluba, Marka Mlinarića: počeo je na lijevom krilu, potom uskočio u sredinu i preuzeo ulogu “fantasista”, silovito bi pucao lijevom nogom, a odmah nakon toga i desnom, kornere bi izvodio lijevom, potom i desnom… Tako je igrao Mlinarić, a slične je pokrete u svojoj dosadašnjoj mladoj karijeri pokazao i Stojković koji bi, kako vjeruju i navijači i nogometni stručnjaci, svojim talentom mogao slijediti put slavnog prethodnika.

Stojković je rođen 28. listopada 2003. godine u Zagrebu, prve je nogometne korake načinio u Slogi iz Križa, nastavio u Naftaš Ivaniću, da bi kao 12-godišnjak pristupio Lokomotivi. U seniorskoj se karijeri profilirao u svestranog vezista, nastupao je i u ulozi krila i u sredini veznoga reda. U Prvoj HNL debitirao je na proljeće 2021. godine i u međuvremenu postao standardni član udarnog sastava.”, stoji u objavi na službenoj stranici.

“Danas napokon mogu reći da su mi se snovi ispunili. Kao veliki navijač ovog kluba, ovo je za mene nevjerojatno emotivan trenutak. Potpisujući za Dinamo, ne samo da sam ostvario svoj osobni cilj, već sam smatram da sam napravio jedan veliki korak naprijed u mojoj karijeri. Još kao dječak dok sam nosio Dinamov dres na igralištima, osjećao sam se nevjerojatno ponosno i privilegirano. Danas kada mogu vidjet svoje prezime na tom svetom dresu prođu me trnci.

Jedva čekam da krenem s treninzima i da opravdam očekivanja kluba i trenera. Znam što Dinamo znači i koliko je posla ispred mene. Na meni je da nastavim naporno raditi kako bih još više napredovao na korist kluba, ali i mene osobno. Zahvaljujem se upravi Dinama, posebno predsjednici Vlatki i svim ljudima koji su bili angazirani oko mojeg dolaska ovdje. Moj put s Dinamom napokon je počeo. Navijačima mogu samo zahvaliti na svim porukama potpore i obećati da ću dati sve od sebe za ovaj sveti grb”, – izjavio je Luka prilikom potpisa

Komentari

komentara

« Povratak