SLUŽBENO: Dinamo Zagreb potvrdio drugo pojačanje ovog ljeta!

FOTO:

Aktualni hrvatski prvak Dinamo Zagreb pohvalio se novim pojačanjem, odnosno drugim u ovom prijelaznom roku.

Zanimljivo, nakon Čavline iz Lokomotive stigao je još jedan vratar. U pitanju je 29-godišnji hrvatski čuvar mreže, Ivan Filipović, koji je došao iz francuskog drugoligaša Paris FC. Nakon tri pariške godine vraća se u Hrvatsku, potpisao je ugovor s maksimirskim klubom i priključit će se momčadi i treneru Sergeju Jakiroviću na samom početku priprema, piše Dinamova službena stranica.

Filipović je rođen 13. studenoga 1994. u Slavonskom Brodu, nogometno je stasao u Graničaru iz Županje gdje je još u ranim dječačkim danima načinio prve nogometne korake, s nepunih 17 priključio se vinkovačkoj Cibaliji gdje je i počeo seniorsku karijeru.

Od 2015. do 2017. godine branio je za zagrebačku Lokomotivu, potom jednu sezonu proveo na posudbi u Sesvetama nakon čega su uslijedile pune tri godine u Slavenu Belupu, od 2018. do 2021., i potom nove tri u Parisu. U zadnja dva nastupa u Maksimiru, na proljeće 2021. u dresu koprivničkog kluba, predvodio je momčad u kapetanskoj ulozi, i to u razmaku od samo tri dana, prvo u prvenstvu, potom i u Kupu.

Filipović će u Dinamu naići i na neke stare znance. Suigrači u Lokomotivi bili su mu Danijel Zagorac i Dino Perić, a u Parisu Maxime Bernauer. Svojedobno je bio u kadru U-19 i U-21 reprezentacije kad su u sastavu bili i Josip Mišić, Dino Perić i Marko Rog. Za Sesvete je nastupao u doba dok je momčad vodio glavni trener Sergej Jakirović.

Komentari

komentara

« Povratak