SLUŽBENO: Dinamo Zagreb predstavio prvo pojačanje za novu sezonu!

FOTO:

Aktualni hrvatski prvak Dinamo Zagreb danas je obradovao svoje navijače objavom da je dovedeno prvo ljetno pojačanje.

Daroviti francuski stoper, 24-godišnji Maxime Bernauer, potpisao je ugovor s Dinamom i na samom startu iskazao iznimno zadovoljstvo dolaskom u zagrebački klub posebno istaknuvši silnu želju da svojim izvedbama na terenu i maksimalnim angažmanom osvoji simpatije plavih navijača.

Bernauer je branič koji ponajprije ordinira u ulozi stopera, a nije mu strano zaigrati na bočnim pozicijama ili osvanuti u ulozi zadnjeg veznog. Ponikao je u podmlatku Rennesa, kluba u kojem je svoj nogometni put počeo i donedavni Dinamov stoper Kevin Theophile.

U Rennesu je danas, dakako, i nekadašnji Dinamov “fantasista” Lovro Majer, a svojedobno su ondje nastupali još neki raniji ili kasniji maksimirski igrači – Zdenko Kobešćak, Kujtim Shala i Tongo Doumbia. Oba je ova kluba u trenerskoj ulozi vodio Vahid Halilhodžić. Kako god, Bernauer je, nakon potpisanoga profesionalnog ugovora s Rennesom, igrao na posudbi za Concarneau, kasnije prešao u Le Mans, a zadnje dvije sezone nastupao za drugoligaša Paris. Svojedobno je igrao i za francusku kadetsku reprezentaciju, stoji na službenoj stranici Dinama.

“Doista sam jako sretan i počašćen da sam došao u ovaj klub. Marko Marić pričao mi je da je ovo idealna sredina za mene i moje igračke kvalitete i da ću se ovdje moći iskazati. Mislim da je to sjajna priča i stvarno sam sretan. Imam visoke ambicije i cilj mi je biti sve bolji svakog dana”, rekao je Bernauer.

Nekadašnji maksimirski junior, kasnije i član Dinamova stožera, Marko Marić, dio je svoje igračke karijere proveo u Francuskoj nastupajući za Lille pa će, s obzirom na svoj tečni francuski, pomoći u Bernauerovoj prilagodbi kao što je, uostalom, pomagao i prilikom Theophileova dolaska prije pet godina.

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak